Ve meclisten geçti! Ev hanımlarına her ay 3250 TL yatacak! İşte başvuru şartları!

Çalışmayan kadınlara her ay 3250 TL aile bütçesine katkı sağlaması için destek ödemesi yapılacak! Peki kimler bu parayı alabilecek aranan şartlar neler?

Ve meclisten geçti! Ev hanımlarına her ay 3250 TL yatacak! İşte başvuru şartları!
Yayın Tarihi: 16.10.2023 16:00:00

Ev hanımlarına yardım ödemesi nihayet başlıyor. Yıllardır ev hanımlarının emekli olabilmesi için verilen tartışmalara bir yenisi daha eklenmiş ve çalışmayan ev hanımlarına maddi destek verilmeli mi verilmemeli mi soruları gündem olmuştu.

Çalışamayan, çocuğuna bakmak için iş bırakmak zorunda kalan kadınların aile bütçesine katkı sağlaması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Vatandaşın ekonomik anlamda sıkıntılı süreçlerden geçtiği şu günlerde sosyal devlet anlayışı ile devletten yardım projeleri devam ediyor. Bu kapsamda bir yardım destek ödemesi projesi de çalışmayan kadınlara dair geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘dan çalışmayan anneler çalışamayan kadınlar yani ev hanımlarına müjdeli bir haber geldi. 2024 Ocak ayına girmemize beraber aile içi ekonomik katkıda bulunması için çalışmayan kadınlara yeni bir düzenleme geliyor. Bu kapsamda ev hanımlarının aile içi maddi destek sağlaması katkıda bulunması hedeflenerek çalışmayan kadınlara 3250 TL yardım ödemesi yapılması planlanıyor. Ancak bu ödemeyi alabilmek için ev hanımlarının bazı şartları sağlaması gerekiyor. Peki nedir bu şartlar?

BAŞVURU İÇİN ŞARTLAR NELER?
 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından üzerinde çalışılan bu proje kapsamında öncelikli kitlenin eşini kaybeden çocuk sahibi olan ev hanımları yer alıyor. Proje kapsamında gerekli olan bazı şartların da sağlanması gerekiyor. Bakanlık tarafından ilk etapta verilecek olan yardımların belirli şartları sağlayan yardıma muhtaç ev hanımları olacağı açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ev hanımlarına verilecek olan 3250 TL yardım ödemesinden faydalanabilmek için aşağıdaki şartların sağlanması gerekiyor:

-Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,


-Başvuran çocuk sahibi annenin en az 18 yaşında olması

- Çalışmayan ev hanımının gelir düzeyinin belli bir sınır altında olduğunu gösteren bir belge,

-Evde eğitim gören bir çocuğun olması,

-Yardım talebinde bulunacak olan ev hanımının kiracı olması


Başvuru sonucunda uygun görülen ev hanımlarına her ay 3250 TL bakanlık tarafından ödenecek. Bu yardım kapsamında kadınların aile bütçesine katkı sağlaması hedeflenmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR