Ve Sonunda Kadın ve Çocukların İstismarında İyi Hal İndirimi Kaldırılıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kadın ve çocukların istismarıyla ilgili davalarda iyi hal indiriminin kaldırılması konusunda çalışmanın sonuna gelindiğini ve 2018 yılı içinde uygulamaya geçirilebileceğini söyledi.

Ve Sonunda Kadın ve Çocukların İstismarında İyi Hal İndirimi Kaldırılıyor
Yayın Tarihi: 12.01.2018 14:38:00

Kadın ve çocuk istismarı davalarında suçu kanıtlanmış, itiraf edilmiş sanıkların dahi takım elbise giyip yargılama süresince sakin tavırlar sergilemesi, mahkemeler tarafından ‘iyi hal’ olarak değerlendirilip cezalarda indirime gidilebiliyordu.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, kadına şiddet uygulayan kişilerle ilgili can güvenliğinin sorun olduğu vakalarda kelepçe uygulamasının artık zorunlu olması gerektiğini belirten Kaya, “Burada sayı 30’du. Bunu 600’e çıkarıyoruz. İl sayısını da ikiden altıya yükselttik. Şiddet uygulayan faile de öfke kontrolü çalışması yapıyoruz. Pilot il olarak Ankara’da 103 kişi tedavi ediliyor” denildi.


Kaya, geçtiğimiz haftalarda İstanbul'un Maltepe ilçesinde bir erkeğin 2 ve 4 yaşındaki kızlarını öldürdükten sonra intihar ettiği olayı da anımsatarak, burada kadın için koruma kararı olmasına karşın, çocuklar için çıkarılmadığını aktardı.

Düzenlemeyle çocuklarla ilgili meslek gruplarında hizmet veren kişilerin belli aralıklarla sicil kaydının tutulacağı belirtildi Bakan Kaya: “Bu periyodik olarak da istenecek. Düşünün cinsel istismarda bulunmuş bir öğretmenin mesleğine devam etmesi mümkün mü?”

Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Kadın konukevlerinin sayısı 137. Önümüzdeki dönemde nüfusu 100 binin üzerinde olan belediyeler ve büyükşehir belediyelerine de kadın konukevi açma zorunluluğu getireceğiz. Açmayana yaptırım uygulayacağız. Reyting kaygısıyla şiddet haberlerinin verilmesine karşıyız. Bu ay içinde RTÜK ve tüm kanalların genel yayın yönetmenleriyle bu konuda bir toplantı yapacağız.”




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR