Venezuela Darbe Oldu! Maduro Devrildi mi? Venezuela Son Durum!

Güney Amerika ülkesi Venezuela'da darbe! Askeri yönetim Venezuela'da darbe yaptı! Maduro karşıtları Maduro'yu devirdi mi? Venezuela'da neler oluyor, son durum ne?

Venezuela Darbe Oldu! Maduro Devrildi mi? Venezuela Son Durum!
Yayın Tarihi: 30.04.2019 21:23:00

Juan Guaido yanlısı askerler Maduro'yu devirdi mi? Venezuela Maduro öldürüldü mü, Maduro Türkiye'ye mi kaçtı? Venezuela darbe olaylarıyla çalkalanıyor. Sosyal medya Venezuela'dan gelen görüntülerle dolu.

Güney Amerika ülkesi Venezuela uzun süredir süren kaos ve siyasi belirsizlik ortamında darbe söylentileriyle çalkalanıyordu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın ilişkiler geliştirdiği ve bir bakıma dost ülke konumunda olan Venezuela'da 30 Nisan günü darbe mi gerçekleştirildi? Twitter başta olmak üzere birçok sosyal mecrada Venezuela'da muhalif Juan Guaido yanlısı askerlerin ve vatandaşların sokaklara indiği ve kontrolü ele geçirdiği görülüyordu. Darbe girişimi Venezuela yerel saatiyle sabah saat 06.30 civarında resmen başladı! Maduro'nun son durumu ile ilgili bilgiler de gelmeye başladı. Maduro Öldürüldü mü, Darbe girişiminde Maduro sağ kurtuldu mu?

Venezuela'da Sokaklar Karıştı!

Amerikan destekli muhalif Juan Guaido yanlıları ile Maduro destekçileri arasında sokaklarda çatışmalar sürüyor! Venezuela ordusunda büyük çoğunluk Maduro yanlılarından meydana geliyor. Bu durumda ordu içinde de azınlık bir grup Guaido'nun başa geçmesi için böyle bir darbe girişimini organize etmiş gözüküyor. Maduro darbe girişiminden kurtuldu mu, nerede saklanıyor? Tüm bu soruların cevabını kısa süre içinde sizlerle paylaşacağız.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR