Xbox One X’in Türkiye Fiyatı Açıklandı

E3 2017’de “dünyanın en güçlü oyun konsolu”nu tanıtan Microsoft, Gamescom’da konsolu ön siparişe açtı.

Xbox One X’in Türkiye Fiyatı Açıklandı
Yayın Tarihi: 22.08.2017 17:32:00

Xbox One S’e kıyasla daha kompakt bir gövdeyle gelen One X, One S’in çok da şık görünmeyen gövde üstü havalandırma tasarımını bir kenara bırakıp pürüzsüz gövde tasarımını benimsemiş. Yakından da gördüğümüz konsol için Microsoft’un şimdiye kadar ürettiği en şık ve sade konsol diyebiliriz. Ancak elbette Xbox One X’in esas özelliği televizyon ünitesi üzerinde çok şık görünecek olması değil.
 
Sekiz çekirdekli AMD işlemciyle gelen Xbox One X’in işlemcisi 2,3 GHz hızında çalışıyor. Çok daha akıcı bir oyun deneyimi yaşayabileceğiniz Xbox One X’te işlemciye 6 Teraflop‘luk GPU eşlik ediyor. Konsol, bu güçlü işlemciyle oyun severlere 4K 60 fps oyun deneyimi sunabiliyor. PS4 Pro’da 4 Teraflop’luk işlemcinin yer aldığını ve gerçek 4K deneyimi sunmadığını hatırlatalım. Ancak tabii şunun altını çizmek gerek. Xbox One X 4K 60 fps çalıştırabilen bir cihaz. Ancak oyun geliştiricilerinin de oyunları 4K 60 fps olarak sürmesi gerekiyor. Yani potansiyel var ancak geliştirici bunu değerlendirmezse 4K 60 fps deneyim yine yaşayamıyorsunuz. Elbette cihaz 4K UHD Blu-ray desteği de sunuyor. Sıvı soğutma sistemi sayesinde kompakt tasarım şıklığını koruyan Xbox One X, işlemci gücünü 12 GB GDDR5 ve 1 TB dahili hafızayla destekliyor.


 
Project Scorpio Edition, Xbox One X’le aynı fiyata sahip. 500 dolar yurt dışı fiyatına sahip olan konsolun Türkiye fiyatı ise 2.899 TL. Sınırlı sayıda üretilen Project Scorpio Edition için ön sipariş açılmış durumda. Konsolun standart versiyonu ve Project Scorpio Edition birlikte 7 Kasım‘da çıkışını gerçekleştirecek.

 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR