Yardım Parası Başvurusu Nasıl Yapılır? 1500 TL Destek Devam Ediyor!

Yardım Parası Başvurusu Nasıl Yapılır? 1500 TL Destek Devam Ediyor!

Yardım Parası Başvurusu Nasıl Yapılır? 1500 TL Destek Devam Ediyor!
Yayın Tarihi: 31.07.2023 18:03:00

Yardım parası almak isteyenler için 1500 TL'ye kadar ödeme imkanı devam ediyor. Özellikle pandemi döneminde dar gelirli ailelere yönelik olarak devlet tarafından yapılan yardım ödemeleri, nakit sıkıntısı yaşayan ve başvuru şartlarına uygun olan kişilere de ulaştırılmaktadır. Yardım alabilmek için belirli şartları sağlamanız gerekmektedir.

Aile geliri asgari ücretin 3'te 1'inden az ise, bu kişiler dar gelirli aile kapsamına alınmaktadır ve yardım parası için başvuru yapabilirler. Eğer bir iş yerinde çalışmıyorsanız da devlet destekli yardım parasından faydalanabilirsiniz. Başvurunuzu yaptıktan sonra ödemeler hızlı bir şekilde hesaplarınıza yapılacak ve başvurunuzun sonucunu e-devlet üzerinden takip edebileceksiniz.

Yardım parası başvurusu nasıl yapılır? Başvuru için 1500 TL ödeme almak isteyenler e-devlet üzerinden başvuru yapabilirler, ancak daha önceden sosyal yardımlaşma üyeliği varsa e-devlet üzerinden başvuru formunu doldurarak işlem yapabilirler. Başvurunuz sırasında iban numarası istenmektedir. Eğer iban numaranız yoksa, PTT aracılığıyla kimlik numaranız üzerinden ödemenizi alabilirsiniz. Ayrıca, e-devlet üzerinden hem iban numarasına yatan parayı hem de PTT üzerinden alacağınız ödemeleri sorgulayabilirsiniz.

Yardım parası almak isteyenler ayrıca en yakın sosyal yardımlaşma kurumlarına giderek dilekçe yazabilir ve bu yardımlardan faydalanabilirler. Sosyal yardımlaşma kurumları üzerinden sadece 1500 TL yardım parası değil, ihtiyaç duyulan diğer yardımlardan da faydalanmak mümkündür. Çocuğu olan ve okula giden kişilere kırtasiye yardımı, ihtiyaç sahiplerine kömür ve gıda yardımı gibi destekler sağlanmaktadır. Ayrıca, sosyal yardımlaşma kurumları aracılığıyla giyecek ve ayakkabı yardımı da alabilirsiniz.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR