Yardım parası ödemesi zam olmadan hesaplara yattı! Başvuru yapanlar şokta!

Yardım parası ödemesi zam olmadan hesaplara yattı! Başvuru yapanlar şokta!

Yardım parası ödemesi zam olmadan hesaplara yattı! Başvuru yapanlar şokta!
Yayın Tarihi: 7.10.2023 14:00:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay dar gelirlilere verilen evde bakım maaşı, 15 Eylül itibarıyla hesaplara yatmaya başladı. Temmuz ayında yapılan zamla birlikte yükselen evde bakım maaşı, Ocak 2024 memur zammının ardından yeni bir maaş hesaplamasıyla güncellendi.

Evde bakım maaşı, her zaman olduğu gibi 15'inde hesaplara yatırılmaya devam ediyor. Bu ay da dar gelirli vatandaşlara toplam 2.8 milyar liralık ödeme yapıldı. Temmuz ayında yapılan zamla birlikte evde bakım maaşı 5.097 TL'ye yükseltilmişti. Ancak Ocak 2024 memur zammının etkisiyle, evde bakım maaşının ne kadar olacağı merak konusu haline geldi.

Ocak 2024 itibarıyla memur maaşlarına yüzde 15 toplu sözleşme zammı yapılması kararı alındı. Bu kararın ardından evde bakım maaşı ve diğer ödemelerde de zam yapılması kesinleşti. Memur maaşlarına yapılan son zamla birlikte evde bakım maaşı 5.097 TL'den daha yüksek bir miktar olacak. Özellikle memur maaşlarına yüzde 40 civarında bir zam yapılması bekleniyor, bu da evde bakım maaşının aşağı yukarı 7.300 TL'ye çıkacağı anlamına geliyor.

Dar gelirli vatandaşlar için büyük önem taşıyan evde bakım maaşının zam miktarı, memur maaşlarındaki toplu sözleşme zammına bağlı olarak belirlenecek. Bu nedenle Ocak 2024'te evde bakım maaşını alacak olanlar için yeni bir umut kaynağı olabilir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR