Yardıma muhtaçlar hemen bu başvuruyu yapın! Devlet bu ödemeleri hemen hesaba yatırıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirtilen ve geçmiş zamandan bugüne kadar pek çok yardım destekleri sağlanmasıyla birlikte birbirinden farklı ödemeler yapılıyor. Bu ödemeler günümüzde pek çok vatandaşımız için umut kaynağı olmaktadır.

Yardıma muhtaçlar hemen bu başvuruyu yapın! Devlet bu ödemeleri hemen hesaba yatırıyor!
Yayın Tarihi: 6.09.2020 00:11:00

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirtilen ve geçmiş zamandan bugüne kadar pek çok yardım destekleri sağlanmasıyla birlikte birbirinden farklı ödemeler yapılıyor. Bu ödemeler günümüzde pek çok vatandaşımız için umut kaynağı olmaktadır. Bu ödemelerin üzerinden 5 yıl geçmemiş olan vatandaşlarımız hakkı olan parayı halen alma fırsatını bulabilmektedir. Böylelikle unuttuğunuz ya da bilmediğiniz fırsatları öğrenerek değerlendirme olanağına sahip olabilirsiniz. İşte detaylar…

Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan, hasta, çalışmayan ya da hak sahibi konumuna düşen erkek ya da kadınlar için birbirinden çeşitli yardımlar sağlıyor. Bu yardımlardan bilmediği için ya da unuttuğu için faydalanamayan birçok vatandaşımız bulunuyor. Bu haberimizde sizler ile paylaşarak bu yardımlar hakkında detaylı bilgilere ulaşabilir ve kısa zaman içerisinde faydalanma olanağına sahip olabilirsiniz. Böylelikle almadığınız milyonlarca TL parayı alma fırsatını bulabilirsiniz.

SGK TARAFINDAN VERİLEN YARDIM ÖDENEKLERİ! İŞTE DETAYLAR…

SGK günümüzde birçok vatandaşımız için birbirinden farklı yardım ödemeleri sağlayarak gündemimizde ki yerini almaktadır. Böylelikle vatandaşlarımız tarafından alınmayan vatandaşlar 5 yıl içerisinde silinmeyecek ve başvuru yapma fırsatını elde ederek ödemelerinizi alabileceksiniz.

DOĞUM YARDIM ÖDENEĞİ!

Doğum yardım ödenekleri çocuğun doğumundan ilk 5 yıl içerisinde alınabilen ödenekler arasında popülerliğini arttırmaktadır. Son zamanlarda en çok rağbet gören yardım ödemeleri arasında bulunmasıyla birlikte anne adayları Sosyal Güvenlik Kurumuna bizzat başvuru yapması halinde faydalanabilmektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılan ödemeler her çocuk başına 300 TL olarak belirlenmiştir. Böylelikle kişilerin her çocuk için ayrı ayrı ödeme yapılacağı belirtildi. Ancak bu doğrum yardım ödeme bir defa alınacağını unutmamanız gerekmektedir.


ÇEYİZ PARASI ÖDENEĞİ!

Yetim maaş alan genç kızların evlenme çağına gelmesi ve evlenmeye karar vermeleri doğrultusunda yetim maaşları kesilecektir. Ancak devlet tarafından yetim maaşının 24 katına kadar çeyiz parası alma olanağına sahip olabilmektedir. Ödemeler yetim maaşının kesilmesinin ardından toplu bir şekilde alınabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’na yazılı tebligat verilerek başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

HASTA VE YOLLUK ÖDENEĞİ!

Sosyal Güvenlik Kurumu hastalık durumu için bir ilden başka bir ile sevk edilmesi durumunda yol masraflarını karşılamak amacıyla yolluk para ödemesi yapmaktadır. Yolluk para ödemesi vatandaşlarımızın birçoğu tarafından bilinmemektedir. Bundan dolayı çok kişinin yolluk parası alınamamıştır. Tedavi süreci doğrultusunda bir hastaneden başka bir hastaneye sevk edilmesi durumunda tüm yol masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır. Ancak bu durum her hasta için geçerli olmamaktadır. Organ nakli, kanser tedavisi ve acil durumlar için öncelik olmaktadır. Böylelikle devlet hastanesinden başka bir ilde ki hastaneye sevk edildiyseniz muhakkak SGK’ya başvuru yaparak yolluk paranızı almanız önerilmektedir.

SÜT PARASI ÖDENEĞİ!

SGK tarafından mağdur olanlar için değil her anne olan vatandaşlarımız için süt parası ödeneğinde bulunmaktadır. Halk arasında emzirme ödeneği olarak bilinen süt para ödeneği doğum yapmanız doğrultusunda hem doğum parası hem de süt parası olarak alma olanağına sahip olabileceksiniz. Üstelik doğumdan sonra üzerinden 5 yıl geçmemiş ise halen bu fırsattan faydalanma fırsatını elde edebilirsiniz.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR