Yardımlar Başladı! E-devlet, Valilik, Kaymakamlık, Belediye Kurumlarına Maddi Yardım Başvurusu Yapma!

Korona virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler gün geçtikçe artıyor. Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardımların arttığı gözlemlendi. Devlet, ihtiyaç sahibi olan tüm vatandaşlarımıza maddi yardımlar yapıyor. Kurumların neredeyse tamamı, belediyeler, valilikler, kaymakamlıklar ve d

Yardımlar Başladı! E-devlet, Valilik, Kaymakamlık, Belediye Kurumlarına Maddi Yardım Başvurusu Yapma!
Yayın Tarihi: 13.04.2020 16:25:00

Korona virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler gün geçtikçe artıyor. Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardımların arttığı gözlemlendi. Devlet, ihtiyaç sahibi olan tüm vatandaşlarımıza maddi yardımlar yapıyor. Kurumların neredeyse tamamı, belediyeler, valilikler, kaymakamlıklar ve diğer devlet kurumları vatandaşlara maddi yardımlar yapıyor.

Maddi yardımlardan faydalanabilmek için öncelikle E-Devlet üzerinden başvuru alındığı biliniyor. Ancak valilik, belediyeler ve kaymakamlıklar gibi kurumların E-Devlet üzerinden yardım başvurularını almadığını biliyoruz. Nakit para yardımları ile alakalı internette pek çok vatandaşın arama yaptığını, gerekli başvuru noktalarına doğru başvuruları yapabilmek adına haber oluşturduk. Belediye ve diğer devlet kurumlarının maddi yardımlarından faydalanabilmek için gerekli olan tüm bilgiler haberimizin detayında.

Korona Virüs Sebebiyle E-Devletten Nakit Yardımı Yapılıyor!

Korona virüs salgını ülkemize geldiğinden bu yana devletimiz ciddi yaptırımlar sağlıyor. Özellikle korunma tedbirleri kapsamında alınan tedbirler gerçekten hem sağlıklı vatandaşlarımızı hem rahatsızlığa yakalanmış vatandaşlarımızı korumak adına yapılıyor. Vatandaşlarımızı korumak amacıyla kapatılan iş yerleri sahipleri ve işten çıkartılan işçilerin maddi sorunları devam ediyor. Özellikle ödemeleri olan vatandaşlarımızın acil nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına düzenli bir şekilde nakit yardımları yapılıyor. Nakit yardımı kapsamında devletin tüm kurumları seferber oldu. Başta valilikler, kaymakamlıklar ve belediyeler olmak üzere devletin çeşitli kurumları seferber oldu. Vatandaşın her türlü nakit, gıda ve çeşitli temizlik malzemeleri ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışıyor. Korona virüsle mücadele devam ederken aynı şekilde maddi ihtiyaçlar da devam ediyor. Devletin başlatmış olduğu maddi yardım kampanyalarına ek olarak yerel yönetimlerinde dâhil olması vatandaşa umut veriyor.

Devlet Maddi Yardım Yapıyor, Başvurular E-Devlet Üzerinden


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, işsiz kalmış tüm vatandaşlara en az 1.000 TL maddi yardım yapıyor. Başvurular ise E-Devlet üzerinden alınıyor. Buradaki bağlantıya tıklayarak E-Devlet üzerinden Alo 183 Sosyal Destek Başvurusu ve Takibi yapabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece “Kendisi” adına başvuru yaparken doğru kişisel T.C. bilgilerini girmeniz gerekiyor. Zira doğru bilgileri girmezseniz başvurunuzun kabul olması esnasında sizinle iletişime geçilemeyecek ve başvurunuz iptal olacaktır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı daha önce yaptığı sosyal destek ödemelerinde 1.000 TL ücret ödemişti. Bakanlık üzerinden geçtiğimiz günlerde yapılan bir basın açıklaması ile beraber %30 zam yapılacağı ve yeni başvurular için geçerli olacağı belirtilmişti. Eğer başvurunuz onaylanacak olur ise çok yüksek ihtimal ile 1.300 TL olacaktır.

İŞKUR, İşsizlere İşsizlik Maaşı Veriyor!

İŞKUR’da diğer devlet kurumları gibi Korona virüs ile mücadele kapsamında işsiz kalan tüm vatandaşlara işsizlik maaşı veriyor. Özellikle bu dönem içerisinde işsiz kalmış vatandaşlarımız için işsizlik maaşı şartları kolaylaştırıldı. Buradaki bağlantıya tıklayarak İŞKUR web sitesi üzerinden gerekli başvuruyu yapabilirsiniz. Devletimiz 2020 yılı içerisinde maddi yardımların artacağını belirtmişti. İŞKUR ise işsizlik maaşı alma şartlarında ağırlaştırmaya gitmişti. Ancak Korona virüs kapsamında hafifletilen şartlar ile beraber hemen hemen bütün işsiz kalmış vatandaşlar işsizlik maaşı alabilecek.

Valilikler, Kaymakamlıklar ve Belediyeler Maddi, Gıda, Temizlik Malzemeleri Yardımı Yapıyor!

Valilikler, kaymakamlıklar ve belediyelerden alabileceğiniz yardımlar ise çok daha çeşitli. Yerel yönetimler halkın ihtiyacının çok daha fazla bilincinde olması sebebiyle sadece maddi yardımlar değil otobüs ücretleri, metro ücretleri, kira yardımları, maddi yardımlar, gıda yardımları ve temizlik malzemeleri gibi çok çeşitli yardım paketlerini sunabiliyor. Bu tür kurumlara E-Devlet üzerinden değil ancak fiziksel olarak ulaşmanız halinde başvuru yapabilirsiniz.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR