Yatırım Bankasından Türkiye'de Faizlerle ilgili Flaş Tahmin! Faizler Yeniden Yükselişe Geçebilir

Nurol Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt tarafından yapılan açıklamada TCMB'nin faiz politikasıyla ilgili flaş değerlendirmelere yer verildi. Akkurt, Kredi faiz oranlarıyla ilgili öngörülerini belirterek "Bundan sonra faizler artacak mı, düşmeye devam mı edecek?"

Yatırım Bankasından Türkiye'de Faizlerle ilgili Flaş Tahmin! Faizler Yeniden Yükselişe Geçebilir
Yayın Tarihi: 4.08.2020 14:15:00

Nurol Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt tarafından yapılan açıklamada TCMB'nin faiz politikasıyla ilgili flaş değerlendirmelere yer verildi. Akkurt, Kredi faiz oranlarıyla ilgili öngörülerini belirterek "Bundan sonra faizler artacak mı, düşmeye devam mı edecek?" sorusunun yanıtını arayan vatandaşlara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Detayları haberimizde sizler için hazırladık...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın T.C Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'yı görevden alıp yerine Murat Uysal'ı atamasının ardından faiz politikası bir anda değişmiş ve faiz oranları adeta çakılmıştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası uzunca bir süre faiz indirimi kararlarını peş peşe alırken şimdi de pandemi dönemiyle birlikte faizi sabit tutma alışkanlığını sürdürüyor. 

T.C Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal yönetiminde, PPK toplantılarında 2019 Temmuz ayında yapılan ilk PPK toplantısıyla 425 baz puanlık faiz indirimi kararı gelmişti. 

MURAT UYSAL DÖNEMİNDE FAİZLER YÜZDE 24'TEN 8.25'E ÇEKİLDİ

Haziran ayına dek art arda gelen faiz indirimleriyle Başkan Murat Uysal döneminde faiz oranları adeta çakıldı. Bir dönem %24'ü gören politika faiz oranları, Murat Uysal'ın göreve gelmesiyle birlikte büyük bir düşüş yaşadı ve anlık 8.25 seviyesine çekildi.


Eylül ayı toplantısında 325 baz puan,  Ekim ayı toplantısında 250 baz puan, Aralık ayı toplantısında 200 baz puan,  Ocak ayı toplantısında 75 baz puan, Şubat ayı toplantısında 50 baz puan,  Mart ayı toplantısında 100 baz puan, Nisan ayı toplantısında 50 baz puan,  Mayıs ayı toplantısında 50 baz puan faiz indirimi yapmı, Haziran ve Temmuz ayı toplantılarında ise pas geçilmiş ve faiz indirimi yapılmamıştı. 

ÜNLÜ YATIRIM BANKASINDAN FLAŞ FAİZ TAHMİNİ

TCMB tarafından açıklanan faiz oranlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Nurol Yatırım Bankası Y.K Başkanı Ziya Akkurt, son aylarda alınan "faizi sabit tutma" kararlarına piyasa beklentilerine uygun yorumunu yaparken faizlerin daha da aşağı seviyelere çekilmesinin bu ortamda mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

Kamu bankaları öncülüğünde başlatılan yeni kredi paketleriyle birlikte konut ve otomotivde fiyatların arttığına da dikkat çeken Akkurt, enflasyonun da yükseldiğini hatırlattı ve enflasyonun aşağı inmeyeceğinin altını çizdi. Ayrıca Okulların açılmasıyla kırtasiye ve giyim sektöründe de fiyat artışları olabileceğini belirterek enflasyonda ilerleyen dönemde bir düşüş beklemediğini dile getirdi. 

Ağustos ayında faiz oranları düşecek mi artacak mı? Sorusuna da yanıt veren Akkurt, Merkez'in Ağustos ayında da pozisyon değiştirmeyeceğini ve pas geçeceğini düşündüğünü ekledi. Öte yandan Akkurt, faiz oranlarında Merkez'in Eylül'den sonra yeniden zorunlu olarak artışa gitmesini beklediğini de söyledi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR