Yaz Tatili ne zaman? 2020 Yaz Tatili geç mi başlayacak Bakan Açıkladı

Yaz tatili ne zaman? Yaz tatili geç mi başlayacak? Yaz Tatili başlama tarihi merak ediliyor. Sizler için 2020 yaz tatili ne zaman başlayacak sorusu Bakan Ziya Selçuk açıkladı.

Yaz Tatili ne zaman? 2020 Yaz Tatili geç mi başlayacak Bakan Açıkladı
Yayın Tarihi: 19.03.2020 11:56:00

Yaz tatili ne zaman? Yaz tatili geç mi başlayacak? Yaz Tatili başlama tarihi merak ediliyor. Sizler için 2020 yaz tatili ne zaman başlayacak sorusu Bakan Ziya Selçuk açıkladı.

2020 yılında yaz tatili ne zaman başlayacak? Milyonlarca öğrenci 2020 yılı yaz tatilinin başlayacağı tarihi araştırmaya başladı. Yaz tatili 2020 yılında hangi tarihler arasında olacak? Bu soruların yanıtı merakla araştırılıyor. Koronavirüs nedeniyle okulların ertelenmesinin ardından tüm takvimler değişti. Okulların yaz tatiline gireceği tarih de haliyle değişti. Peki okullar ne zaman kapanacak? 2020 yaz tatiline dair tüm detaylar ve olasılıklar haberimizde sizlerle...

Bakan Ziya selçuk Canlı yayında açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı ziya selçuk, Okullar hiç açılmayadabilir, yarın da açılabilir. Her ikisine de hazırız. 2020 Yaz tatiline hemen başlayabiliriz, Haziran Temmuz ayına da uzayabilir açıklaması yaptı.


2020 yılında milyonlarca öğrenci, okulların kapanacağı ve yaz tatiline girileceği tarihi merakla araştırıyor. 2020 yılında okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlayacak? Bu sorular yanıt arıyor. Bilindiği üzere Koronavirüs nedeniyle ilkokul, ortaokul ve liseler ile Üniversiteler tatil edilmişti. Tatilin ne kadar süreceğine dair konuşan MEB Bakanı Ziya Selçuk, duruma göre uzaktan eğitimle ilgili sürecin uzayabileceğini yani okullarda eğitim öğretime bir süre daha devam edilemeyebileceğini aktarmıştı. Hal böyle olunca 2020 yılı Yaz tatiliyle ilgili takvim de değişebilir.

2020 YILI YAZ TATİLİ NE ZAMAN? TARİH DEĞİŞTİ Mİ?

2020 yılında daha önce açıklanan takvime göre yaz tatili 19 Haziran tarihinde okulların kapanmasıyla başlayacak ve 11 hafta sürecekti. Ancak koronavirüs nedeniyle ilk ve orta okullar ile liselerin 1 hafta tatil edilmesi ve 2. haftada uzaktan eğitime geçmesi yaz tatiliyle ilgili takvimde de değişikliklerde gündemde. Şuan için 2020 yılı yaz tatiliyle ilgili yeni takvim belirlenebilmiş değil. Koronavirüs nedeniyle okullarda tatilin ne kadar süreceği de kesinleşmiş değil. Belirsizlik nedeniyle yaz tatili bu yıl 19 Haziran tarihinden sonra gerçekleşebilir. Öyle ki tatil edilen haftaların eğitim-öğretim takvimine eklenmesi gündeme gelebilir ve bu da yaz tatilinin geç başlamasına neden olabilir.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE TATİLDE UZAKTAN EĞİTİM MODELİ 

MEB, Koronavirüs nedeniyle okullarda eğitim-öğretimin yapılamayacak olması nedeniyle EBA bilişim ağıyla evlerde çocukların uzaktan eğitim almasını sağlayacak. Milyonlarca öğrenci, evlerinde EBA üzerinden uzaktan eğitim alacak ve bu zorlu süreci en az eksiklikle atlatmaya çalışacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR