Yeni Doğum Yapan Ailelere Devletten Destek!

Yeni Doğum Yapan Ailelere Devletten Destek!

Yeni Doğum Yapan Ailelere Devletten Destek!
Yayın Tarihi: 29.07.2023 09:36:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni doğum yapan ailelere doğum yardımı adı altında destek ödemesi sağlanıyor. Doğum yardımı kapsamında ailelere ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için ise 600 TL tutarında ödeme yapılmaktadır. Bu ödemeler, başvurunun Doğum Yardımı Sistemine (DYS) düşmesiyle birlikte aynı ay içerisinde hesaplara geçmekte ve PTT üzerinden çekilebilmektedir.

Ödeme Miktarları ve Şartlar

  • İlk çocuk için 300 TL
  • İkinci çocuk için 400 TL
  • Üçüncü çocuk için 600 TL

Başvuru ve Ödeme Süreci

  • Doğum yardımı başvurusu için eksiksiz bir şekilde doldurulan dilekçe ve çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kaydının yapılması yeterli olmaktadır.
  • Başvuru sonrasında aynı ay içerisinde ödemeler hesaba geçer ve paralar PTT şubelerinden kolaylıkla çekilebilir.

Not: Doğum yardımı, yeni doğum yapan annelere yönelik az bilinen destek ödemelerinden birisidir ve devlet tarafından doğum yapan ailelere üç kez yapılmaktadır. Bu ödemeler, ailelere doğumdan hemen sonra verilmektedir ve ailelerin ekonomik açıdan rahatlamalarına katkı sağlamaktadır. Doğum yapan ailelerin bu destek ödemesinden faydalanabilmeleri için başvuru dilekçesini eksiksiz doldurmaları ve çocuğun Kimlik Paylaşım Sistemi kayıtlarının yapılması önemlidir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR