Yeni Normalde Tatil Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey

Karantina sürecinin ardından hepimiz yeni normale ayak uydurmaya çalışıyoruz. Kişisel hijyene önem verip elleri sık sık, en az 30 saniye boyunca yıkamak, maske takmak, sosyal mesafeyi korumak hepimizin uygulamak zorunda olduğu kurallar. Peki, sosyal hayatımızda özellikle de tatilde nelere dikkat..

Yeni Normalde Tatil Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey
Yayın Tarihi: 31.08.2020 14:19:00

Karantina sürecinin ardından hepimiz yeni normale ayak uydurmaya çalışıyoruz. Kişisel hijyene önem verip elleri sık sık, en az 30 saniye boyunca yıkamak, maske takmak, sosyal mesafeyi korumak hepimizin uygulamak zorunda olduğu kurallar. Peki, sosyal hayatımızda özellikle de tatilde nelere dikkat etmeliyiz?
 
Tatil planları yapıyorsanız içeriğimizi mutlaka okuyun ve yeni normalde tatil yaparken dikkat etmeniz gereken şeyleri öğrenin!
 
Sessiz ve Sakin Tatil Yerlerini Tercih Edin
 
Kalabalıktan uzak, sessiz ve sakin bir tatil sadece virüsten korunmanıza değil, yılın yorgunluğunu atmanıza da destek olacak. İnsanlarla daha az temasta olacağınız sessiz bölgeleri tercih edip daha az yatak kapasitesi olan butik otelleri seçerek tatilinizi daha güvenli hale getirebilirsiniz. Dilerseniz sakin bir bölgede bir ev kiralayarak sadece en yakınlarınızın olacağı bir tatil planlayabilir, tanımadığınız kişilerle temas riskinin önünde geçebilirsiniz.
 
Bunun dışında pandemi dönemiyle çok daha popüler hale gelen kamp, karavan, tekne gibi diğer alternatifleri de değerlendirebilirsiniz. Doğanın kucağında, kimsenin olmadığı bir alanda bir kamp kurabilir, karavanla keyifli yolculuklara çıkıp dilediğiniz yerde yüzmenin, dinlenmenin tadını çıkarabilir ya da özel tekne kiralayarak kendinizi denizin kollarına bırakabilirsiniz.
 
Yolculuğu En Güvenli Hale Getirin
 
Yolculuğu en güvenli hale getirmek için işe kendi aracınızı kullanmakla ya da araç kiralamakla başlayabilirsiniz. Ancak böyle bir imkanınız yoksa otobüs, uçak gibi farklı insanlarla seyahat etmenizi gerektiren yolculuklarda da ekstra önlem alabilirsiniz. Bekleme alanlarında sosyal mesafeye uymak, sırada daha az beklemek adına check-in işlemlerini online olarak gerçekleştirmek, ortak alanlardaki kafe ya da restoranlarda temassız ödeme yapmak, ortak alanlarda kullanılan yüzeylere dokunduktan sonra elleri dezenfekte etmek bunlardan bazıları. Bu tip küçük ama önemli durumları dikkate alarak daha güvenli bir yolculuk yapabilirsiniz.
 
Bavulunuza Hijyen Paketi Ekleyin
 
Her yıl tatile çıkarken yanınıza aldığınız ağrı kesiciler, böcek ısırıklarına karşı iyi gelen merhemler, güneş kremleri, yara bantları ve diğer rutin ilaçlarınızın olduğu çantayı biraz daha genişletmenin vakti geldi. Hijyen ürünleri, bu yıl bavulunuzun olmazsa olmazlarından. Tatil boyunca yetecek kadar yedek maske, antibakteriyel jel, kolonya, eldiven, ateşölçer, suyun olmadığı yerlerde kullanabileceğiniz susuz sıvı sabun gibi ürünleri bir çanta içerisinde her an yanınızda taşımaya özen gösterin.
 
Gideceğiniz Mekanları İyi Seçin
 
Tatil boyunca kafe ya da restoranlarda da vakit geçirecekseniz gideceğiniz mekanın ne kadar hijyenik olduğunu göz önünde bulundurun. Çatal bıçak gibi araçları paketli olarak getiriyorlar mı, her yeni müşteri için masaları dezenfekte ediyorlar mu, çalışanların tümü mutfaktakiler de dahil olmak üzere maske takıyor mu mutlaka dikkat edin. Hijyen kurallarına uymayan mekanlarda vakit geçirmeyin. Bunun dışında sosyal mesafe olsa da çok kalabalık mekanlar yerine bahçesi ya da açık alanı bulunan, sakin mekanları tercih edin.
 
“Hayat Eve Sığar” Mobil Uygulamasını Kullanın
 
Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi sürecine özel olarak hazırlanan “Hayat Eve Sığar” mobil uygulaması, süreçte ihtiyaç duyacağınız pek çok konuya dair bilgi almanıza destek oluyor. Tatildeyken yakınlarınızın sağlık durumunu takip etmek, uçuşlar ve diğer seyahat biletleri için HES kodu almak, hastalıkla ilgili güncel istatistiklere ulaşmak, maske talep etmek ya da en sakin tatil bölgelerini belirlemek için Hayat Eve Sığar mobil uygulamasını kullanabilirsiniz. Uygulamayı Play Store ya da Apple Store’da bulabilirsiniz.
 
Pandemi sürecinde tatil yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrendiniz. Şimdi sıra tatili planlamakta... Tatilinizi planlarken yapacağınız alışverişlerde ekstra indirim kazanmak ya da çeşitli avantajlardan yararlanmak için kupon.net’in indirim kodlarını kullanabilirsiniz.
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR