Yeniden emekli maaşlarına ZAM kararı çıkıyor! Maaş alan emekliler müjdeler geldi!

Yeniden emekli maaşlarına ZAM kararı çıkıyor! Maaş alan emekliler müjdeler geldi!

Yeniden emekli maaşlarına ZAM kararı çıkıyor! Maaş alan emekliler müjdeler geldi!
Yayın Tarihi: 28.07.2023 12:59:00

Geçtiğimiz günlerde açıklanan emekli ve memur maaş zammı, birçok vatandaş tarafından yeterli bulunmamış ve seyyanen zam beklentileri giderek artmıştı. Ancak son dakika açıklaması ile birlikte milyonlarca emekli ve memurun yüzü gülmeye başladı. Yeni bir müjdeyle, memur ve emekli maaşlarına bir hafta sonra yeniden zam yapılacağı duyuruldu. 7. dönem kamu toplu sözleşme görüşmeleri için düğmeye basıldı ve tarih belirlendi.

MEMUR-SEN tarafından yapılan açıklamada, 2024-2025 yıllarında geçerli olacak maaş zamları ve sosyal hakların belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerinin 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren başlayacağı duyuruldu. Bu görüşmeler, yetkili Konfederasyon olan MEMUR-SEN ve kamu işveren heyeti arasında gerçekleşecek.

Hazırlıklar tamamlandı ve MEMUR-SEN, memur ve emeklinin haklarının düzenlenmesi için 120 maddelik bir teklif hazırladı. Bu teklif içinde maaş artışları, kira yardımları, engelli memur ve emeklilere yönelik düzenlemeler, ikramiyeler gibi birçok önemli madde yer alıyor. MEMUR-SEN tarafından hazırlanan teklif, 24 Temmuz tarihinde kamuoyu ile paylaşılacak.

Bu gelişme, emekliler ve memurlar arasında sevinçle karşılandı. Uzun süredir beklenen zam haberinin gelmesiyle birlikte, emekli ve memur vatandaşlar gelecekteki mali durumlarına dair olumlu bir beklenti içerisindeler. Toplu sözleşme görüşmelerinde alınacak kararlar, milyonlarca emekli ve memurun hayatını olumlu yönde etkileyecek ve maaşlarında artış sağlayacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR