Yeniden Yapılandırma Paketiyle Borçlu Vatandaşlar Rahat Nefes Alacak

Yeniden Yapılandırma Paketiyle Borçlu Vatandaşlar Rahat Nefes Alacak

Yeniden Yapılandırma Paketiyle Borçlu Vatandaşlar Rahat Nefes Alacak
Yayın Tarihi: 19.05.2023 11:20:00

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği vergi ve prim borcu yapılandırması seçim öncesinde müjdeli bir haberle sonuçlandı. Son tarih yaklaşıyor! Detaylar aşağıda yer almaktadır.

Son günler! 14 milyon kişiyi ilgilendiren borç yapılandırması için geri sayım başladı. Vergi, sigorta yükümlülükleri ve idari cezaları etkileyen bu yeniden yapılandırma paketine başvurular 31 Mayıs tarihine kadar yapılabilecek.

Seçimlere sadece beş gün kala, borç yapılandırması düğmesine basıldı. Bu son fırsatla birlikte borçlu vatandaşların yüzde 90'ı kadar borçları silinecek.

Vergi, sigorta yükümlülükleri ve idari cezalar gibi önemli konuları etkileyen yeniden yapılandırma çağrısı için zaman daralıyor. Bu ay sonuna kadar başvuruda bulunanlar, tahakkuk eden ceza ve faizlerinin yüzde 90'ını affedebilecekler. Ayrıca trafik cezalarını yapılandıranlar, peşin ödeme yapmaları durumunda müşterilerinden yüzde 25 indirim alabilecekler.

Yapılandırma kanunu, 14 milyon kişinin 362 milyar liralık borcunu kapsayan 7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu, 12 Mart tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, 31 Aralık 2022 tarihinden önce tahakkuk eden vergi ve sigorta yükümlülükleri ile dosyalama tarihine kadar bildirilen cezalar yapılandırma kapsamına alınabilecek.

Bu kapsamda, trafik cezaları, motorlu taşıtlar vergisi (MTV) borcu, eğitim ve vakıf borçları gibi birçok konuda yapılandırma başvuruları 31 Mayıs tarihine kadar yapılabilecek. Ayrıca, köprülerin ve otoyolların yasa dışı geçişlerini içeren kompozisyonlar da yapılandırılabilecek. İlk taksit ve ön ödeme ise 3 Temmuz tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR