Yerli Otomobilden Büyük Müjde! Ön Sipariş Tarihi ve Fiyatı Belli Oldu. İşte Ayrıntılar...

Türkiye'nin yıllardır beklediği, 27 Aralık 2019'da büyük ve görkemli bir törenle tanıtılan ve vatandaşlardan tam not alan yerli otomobilin ön sipariş tarihi ve fiyatı belli oldu İşte merakla beklenen ön sipariş fiyatı...

Yerli Otomobilden Büyük Müjde! Ön Sipariş Tarihi ve Fiyatı Belli Oldu. İşte Ayrıntılar...
Yayın Tarihi: 5.01.2020 17:52:00

Türkiye son zamanlarda yerli ve milli üretim konusunda atağa kalkmış durumda. Özellikle savunma sanayide yapılanlar bunun en belirgin göstergesi. Hal böyleyken Türk milletine ve Türk insanına verilmiş en güzel haberlerden birisi 27 Aralık 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen yerli ve milli otomobilin tanıtımı oldu.

Tanıtım beklentinin çok üzerinde, araçların tasarımları ve görüntüsü bunun daha da üzerinde oldu. Araçlar vatandaşlar tarafından tam not aldı. Özellikle aracın tasarımı, teknolojisi, yüzde 100 elektrikli oluşu ve en önemlisi yerli ve milli imkanlarla hazırlanacak olması vatandaşlarımızı heyecanlandırdı.

Bu tanıtım ve lansmanın ardından birçok vatandaş TOGG'dan ve ilgili kurum ve kuruluşlardan yerli ve milli aracın ne zaman satışa sunulacağı, ön sipariş olup olmayacağı, olacaksa da ön sipariş fiyatının ne olacağı konusuyla ilgili araştırmalar yaptı.



Başta vatandaşlar, taksiciler, ticari işletmeler, rent a carlar, sivil toplum kuruluşları, futbol kulüpleri gibi önde gelen birçok alıcı potensiyel aracın taliplisi olduğunu dile getirdi. Bugün araç üretilse alacak en az 175 bin kişinin olduğu varsayılıyor.


Konuyla ilgili Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Burkay yaptığı açıklamada şuan yıllık kapasitenin ortalama 175 bin olacağını zaten bunun şimdiden dolduğunu söyledi. Bu da yerli ve milli otomobile Türk milletinin ne kadar sahip çıktığının bir göstergesi.

Fiyatı 30 - 40 Bin Aralığında Olacak

Yüzde 100 yerli ve milli imkanlarla piyasaya çıkacak olan otomobilin ön sipariş fiyatının 30 - 40 bin TL arasında olacağı öngörülüyor. Bu fiyat aralığında bile olursa birçok vatandaşın şimdiden önsipariş vereceği düşünülüyor. 

Ön Sipariş Ne Zaman Verilebilecek?

Konuyla ilgili TOGG'un yapmış olduğu açıklama şu şekilde: "Tanıtımının ardından, milletimizin büyük beğeni ve teveccühünü kazanan Türkiye'nin Otomobili için yurt içi ve yurtdışından çok sayıda mesaj ve telefon almaktayız. Türkiye'nin otomobilinin üretim satış ve pazarlama stratejileri titizlikle yürütülmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın manevi değeri çok yüksek ön siparişi dışında araçlarla ilgili resmi ön sipariş talebinde bulunmak isteyen kişi ve kurumların TOGG tarafından yapılacak resmi açıklamaları takip etmesini önemle rica ederiz"




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR