Yılmaz Güney tartışması ünlüleri de böldü

Yılmaz Güney'i anan ünlüler ile Güney'i eleştiren ünlüler birbirine girdi.

Yılmaz Güney tartışması ünlüleri de böldü
Yayın Tarihi: 11.09.2023 11:44:00

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Twitter'daki geleneksel Yılmaz Güney tartışmalarına dahil oldu. Yılmaz Güney'i anan kullanıcılarla Güney'in katil, kadın düşmanı, şiddet yanlısı olduğunu söyleyenler arasındaki tartışmaya oyuncular da dahil oldu.

Yazar Murathan Mungan sosyal medya hesabından Yılmaz Güney hakkında bir anma paylalımı yaptı. Mungan'ın bu paylaşımına ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah cevap yazdı. Abdullah'ın Mungan'ın tweetini tiye alması gündem oldu.

Ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Yılmaz Güney hakkında paylaşım yapan Murathan Mungan'a tiye alarak bir tepki gösterdi.


"KADIN DÖVEN DİYELİM"

Yazar Murathan Mungan sosyal medya hesabından Güney için "Yılmaz Güney’in ölümünün 37. yılı. İyi bir yönetmen, iyi bir oyuncu, iyi bir senarist olmasının yanı sıra sinemamızın en iyi yürüyen erkeğiydi. Bir daha kimse onun gibi boynunu hafifçe yana kırarak hüzünle bakarken içimizin en ücra yerine dokunamadı" ifadelerini kullandı.

Mungan'ın bu paylaşımına oyuncu Farah Zeynep Abdullah tepki verdi. Abdullah, bu paylaşıma tiye alarak bir cevap yazdı. Abdullah, Yılmaz Güney'e dair yapılan bu yoruma "Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği shjs ve kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim" diyerek bir cevap yazdı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR