Yolculuk Yaparken Cam Kenarını Tercih Edin

Amerikalı bilim insanları, uçak ve otobüs yolculuğu sırasında cam kenarında oturmanın grip ve virüs yoluyla bulaşan diğer hastalıklara yakalanma riskini büyük bir oranda düşürdüğünü açıkladı.

Yolculuk Yaparken Cam Kenarını Tercih Edin
Yayın Tarihi: 21.03.2018 12:17:00

Genelde kalabalık olan uçak ve otobüslerde, saatlerce havasız ortamda yolculuk etmek hastalık riskini arttırıyor. Amerikalı bilim insanlarının yaptığı son araştırmaya göre uçak ve otobüs yolculukları esnasında cam kenarında oturmak grip ve hava yoluyla bulaşan diğer hastalıkları kapma riskini ciddi bir şekilde azaltıyor.

Emory Üniversitesi'nden bir grup araştırmacının yaptığı çalışmada uçak yolculuğu sırasında oturulan koltuğa göre ortaya çıkan hastalık kapma riski ölçüldü. Bilgisayar tabanlı bir simülasyon sayesinde hastalığın bulaşma şekilleri haritalandı. 

Yapılan ölçümlerin sonuçlarına göre cam kenarında seyahat eden yolcuların virüs yoluyla bulaşan hastalıkları kapma riskinin diğer yolculara göre daha az olduğu saptandı. Koridor kenarında bulunan koltukların insan geçişinin en yoğun olduğu bölge olması sebebiyle koridor kenarı koltukları en riskli bölge olduğu düşünülüyor.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR