YouTube Ana Merkezine Silahlı Saldırı

YouTube'un genel merkez binasında Salı akşamı silahlı saldırı düzenleyen ve daha sonra kendini vurarak intihar eden saldırganın 39 yaşındaki Nasim Najafi Aghdam olduğu açıklandı.

YouTube Ana Merkezine Silahlı Saldırı
Yayın Tarihi: 5.04.2018 10:17:00

NBC Bay Area yerel kanalına göre, Aghdam'ın Ocak 2017'de kendi YouTube kanalında yayımladığı görüntüsünde, YouTube'un kendisine "ayrımcılık" uygulayarak videolarını filtrelediğini ve kendi Farsça kanalı "Nasime Sabz"ı hedef aldığını öne sürdüğü belirtildi.



Youtube çalışanlarından biri olay anında yayınladığı Twitter mesajında silah sesleri duyduklarını çalışanların ilk anda kendilerini korunmaya çalıştıklarını daha sonra polis gözetiminde dışarı çıkarıldıklarını söyledi.


Olayın ardından Google Üst Yöneticisi (CEO) Sundar Pichai, YouTube çalışanlarına gönderdiği mesajda, şirketin yerel yetkililer ve hastanelerle koordineli çalıştığını bildirdi. Pichai mesajında, "Şu anda birçoğunuzun şokta olduğunu biliyorum. İlerleyen günlerde, Google ailesinde herkese bu akıl almaz trajediden toparlanması için destek vermeye devam edeceğiz. Şimdi herkes bir araya gelerek Susan (YouTube CEO'su Susan Wojcicki) ve YouTube takımına destek vermeli." ifadelerini kullandı.

YouTube CEO'su Susan Wojcicki de kendi Twitter hesabından, "Bugün YouTube'da silahlı bir kişinin bulunmasının ne kadar korkunç bir şey olduğunu tarif etmeye kelimeler yetmez." mesajını paylaştı.

Wojcicki mesajında, olayda yaralanan ve etkilenen kişilere destek verildiğini belirterek, "Aile olarak bir araya gelip iyileşeceğiz." değerlendirmesini yaptı.



Başkan Donald Trump da olayın ardından Twitter'dan bir mesaj yayınladı. Trump, dualarımız ve kalplerimiz olaydan etkilenenlerle birlikte dedi ve olaya müdahale eden ilk yardım ekiplerine teşekkür etti.

San Bruno'daki ana merkezinde toplam 4 binası bulunan YouTube'un burada yaklaşık 2 bin çalışanı yer alıyor. 






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR