YSK'dan Yapılan Açıklamaya Göre Seçim Görevlilerinin Ödemeleri Haziran Sonuna Kadar Yapılacak

YSK'dan Yapılan Açıklamaya Göre Seçim Görevlilerinin Ödemeleri Haziran Sonuna Kadar Yapılacak

YSK'dan Yapılan Açıklamaya Göre Seçim Görevlilerinin Ödemeleri Haziran Sonuna Kadar Yapılacak
Yayın Tarihi: 15.06.2023 22:54:00

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen genel seçimin ikinci tura kalmasıyla birlikte, milyonlarca vatandaş sandık başında görev aldı. Ancak görevlilerin merakla beklediği konulardan biri de ödemelerin ne zaman hesaplara geçeceği oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamalara göre, seçim görevlilerinin ödemeleri en geç Haziran ayı sonuna kadar yapılacak.

Seçim görevlileri, 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerde görev aldı. İlk turda milletvekili seçimleri de yer aldığı için görevlerinin süresi daha uzun olan görevliler, ikinci turda da görev aldılar. Ancak YSK henüz ikinci tur için bir ücret farkıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Seçim görevlileri arasında müşahitler ve seçim gözlemcileri de yer almaktadır. Müşahitler, sandık kurullarının oluşturulması, oy kullanma işlemlerinin takibi, tutanak tutulması ve gerek görülmesi durumunda itirazlar gibi görevleri yerine getirmektedir. Bu görevler gönüllülük esasına dayandığından dolayı ödeme almamaktadırlar. Müşahitler, siyasi partiler tarafından kura ile belirlenir ve seçim günü parti onaylı Müşahit Görev Belgesi alırlar.

Seçim görevlilerinin ödemeleri, memur maaş katsayısına göre belirlenmektedir. Genel hesaplamalara göre, bu yıl seçim görevlilerinin yaklaşık olarak 867 TL tutarında bir ödeme alması beklenmektedir. İlk turda ve ikinci turda görev alan seçim görevlileri ise iki ayrı ödeme alacaklardır.

YSK'nın açıklamalarına göre, seçim görevlilerinin ödemeleri Haziran ayı sonuna kadar hesaplara geçirilecektir. Bu şekilde, görevlerini yerine getiren seçim görevlileri ödemelerini alarak emeklerinin karşılığını alacaklardır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR