Yurt Dışı Oylarının Tamamı Ankara'ya Getirildi

Yurt Dışı Oylarının Tamamı Ankara'ya Getirildi

Yurt Dışı Oylarının Tamamı Ankara'ya Getirildi
Yayın Tarihi: 26.05.2023 12:02:00

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için yurt dışı temsilciliklerde kullanılan oylar, Ankara'ya getirildi. Özel uçaklarla taşınan oylar, ATO Congresium'a ulaştırıldı. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları tarafından kullanılan oyların tamamının Ankara'ya getirilmesi, seçim sürecindeki önemli bir adımdır.

Avrupa'da yoğun bir Türk nüfusunun yaşadığı ülkelerde yapılan oy kullanma işlemlerinin ardından, Türk Hava Yolları'na ait "Çatalhöyük", "Lale (Tulip)" ve "TC-LOH" isimli uçaklarla oylar Ankara'ya taşındı. Saat 19.15, 01.50 ve 02.40'ta Esenboğa Havalimanı'na inen uçaklar, oyların güvenli bir şekilde taşınmasını sağladı.

AK Parti Kayseri Milletvekili ve Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş Başkanı İsmail Emrah Karayel, oyların taşınma sürecinin özel güvenlik önlemleriyle gerçekleştirildiğini vurguladı. Karayel, yurt dışındaki temsilciliklerdeki oy verme süresinin beş gün olduğunu ve bu süre içerisinde yoğun bir katılımın olduğunu belirtti. Türk vatandaşlarının demokratik olgunluğunun göstergesi olarak nitelendirdiği ikinci turdaki yoğun katılımın önemine değindi.

Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu CHP Üyesi Avukat Onur Kılıç ise oyların güvenli şekilde Ankara'ya ulaştırılması için yapılan çalışmalardan bahsetti. CHP'nin yurt dışındaki seçime katılım oranını artırmak için yoğun çaba sarf ettiğini belirten Kılıç, seçim güvenliği zincirini bozmadan oy torbalarının gözetim altında tutulduğunu ifade etti. Parti üyeleri ve görevlilerin sandık bölgelerinde 24 saat görev yaptığını söyledi.

Yurt dışından gelen oyların tamamının Ankara'ya getirilmesi, seçim sürecinde demokratik bir uygulama ve katılımın yansımasıdır. Bu adım, Türkiye'deki seçim sürecinin şeffaf ve güvenilir bir şekilde yürütülmesine katkı sağlamaktadır. Oyların ATO Congresium'a ulaştırılmasıyla birlikte, seçim sonuçları daha sonra açıklanacak ve Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı belirlenecektir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR