ZAM HABERİ: Emekliye ek zam geliyor! 17 milyon emekliye müjde!

ZAM HABERİ: Emekliye ek zam geliyor! 17 milyon emekliye müjde!

ZAM HABERİ: Emekliye ek zam geliyor! 17 milyon emekliye müjde!
Yayın Tarihi: 22.10.2023 22:15:00

Emekli maaşı zammı Türkiye gündemini uzun süredir meşgul ediyordu. Her 6 ayda bir enflasyon oranında zam alan emekliler için Temmuz zammı yetersiz olduğundan, ek zam çalışmaları başlamıştı. Alım gücünün düşmesiyle birlikte Temmuzdaki yüzde 25'lik zam oranı erirken, emekliler hükümetten ek bir zam talep ediyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vatandaşlara Verdiği Söz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine ilgili bakanlıklar, emeklilere ek bir zam yapma çalışmalarına hız verdi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam geleceği yönünde ipuçları da gelmeye devam ediyor. İktidara yakın kaynaklara göre hükümetin masasında 2 farklı formül bulunuyor.

İlk Formül: Enflasyona Bağlı Seyyanen Artış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasındaki çalışmalara göre ilk formül, Kasım ayında emekli maaşlarına enflasyona bağlı olarak ilave zam yapılması olacak. En düşük emekli maaşının 10.000 TL olarak güncelleneceği tahmin ediliyor. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait enflasyon verileri %25 olarak gerçekleşti. Dolayısıyla Kasım ayında ilave zammın %25 oranında olması bekleniyor.

Emekli Vatandaşlar İçin Olumlu Gelişme

Emekli vatandaşlar için beklenen seyyanen zam haberi, emekli maaşlarını bekleyen milyonlar için olumlu bir gelişme olarak karşılandı. Bu zam sayesinde emeklilerin ekonomik yaşamlarına katkı sağlanacak ve en düşük emekli maaşları artırılarak sosyal denge korunmaya çalışılacaktır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR