Zam haberi geldi, Yarından itibaren zamlı satılacak

Zam haberi geldi, Yarından itibaren zamlı satılacak

Zam haberi geldi, Yarından itibaren zamlı satılacak
Yayın Tarihi: 1.08.2023 19:14:00

Ülkemizdeki ekonomik zorluklar ve artan maliyetler, birçok sektörü etkisi altına almaya devam ediyor. Ekmek fiyatları da bu olumsuz etkilerden nasibini alarak zam kararlarıyla gündeme geliyor. Son zam haberleri Burdur'dan geldi ve Burdur'da ekmek fiyatlarına zam yapıldı.
 
Daha önce 5 liradan satılan ekmek, bugünden itibaren gramajı 200 gramdan 230 grama yükseltilerek 7,5 liradan satışa sunulacak. Aynı şekilde 10 liradan satılan tam buğday ekmeğinin fiyatı 15 liraya çıkarken, kepekli ekmek de 13 liradan satılacak. Simit ve poğaça fiyatları ise 5 liradan 7,5 liraya yükseltildi.
 
Fırın işleten Ahmet Tonkal, konuyla ilgili açıklamasında, bu zamın çok önce gelmesi gereken bir zam olduğunu belirtti. Türkiye genelinde artan maliyetlerin, özellikle un ve maya maliyetlerinin yüzde 110'a kadar yükseldiğini ifade etti. Daha önce devletin bu maliyetleri desteklediğini ancak artık bu desteklerin verilmediğini dile getirdi. Fırın esnafı olarak artan maliyetlere uyum sağlamak zorunda olduklarını ve bu nedenle gramajı artırarak zam kararı aldıklarını söyledi.
 
Ekmeğe yapılan bu zam kararı, vatandaşların ekonomik koşullarını daha da zorlayabilir. Özellikle temel gıda maddelerinin fiyatlarında yaşanan artışlar, ailelerin bütçesini etkileyebilir. Bu nedenle, devletin ve ilgili kurumların, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmadan, uygun ve ekonomik koşullarda temin edebilmeleri için çözümler üretmeleri önemlidir.
 
Ancak, mevcut ekonomik şartlarda fırıncılar ve diğer esnaf grupları da artan maliyetlere uyum sağlamak durumundadır. Kamu ve özel sektör arasında işbirliği ve uygun politikalarla, tüm paydaşların birlikte çözümler üretmesi ekonomik dengelerin korunmasında önemli bir rol oynayacaktır.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR