ZAM haberleri bitmeyecek: Temmuz'da 6000 TL'ye kadar ZAM geliyor! Sondakika Meclis onayı!

ZAM haberleri bitmeyecek: Temmuz'da 6000 TL'ye kadar ZAM geliyor! Sondakika Meclis onayı!

ZAM haberleri bitmeyecek: Temmuz'da 6000 TL'ye kadar ZAM geliyor! Sondakika Meclis onayı!
Yayın Tarihi: 19.06.2023 23:06:00

Temmuz ayı itibarıyla SSK, Bağ-Kur emeklileri, memur ve memur emeklileri ile asgari ücretliler, zamlı maaşlarını almaya başlayacak. Bu maaş zammı, diğer aylıklardaki artışları takip edecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, sosyal yardım ödemeleri de asgari ücrete bağlı olarak zamlandı. Böylece, sosyal destek ödemelerinden yararlanan tüm vatandaşlar Temmuz ayından itibaren zamlı yardımlarını çekebilecekler.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardımlar, engelli, dul ve yetim, öğrenci, yaşlı gibi birçok vatandaşa destek sağlamaktadır. Bugün gerçekleştirilen asgari ücret komisyonu toplantısıyla birlikte asgari ücret sınırları netleşirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile sosyal yardım ödemelerine yapılacak zam miktarları da belirlenmiştir. Peki, sosyal yardım ödemeleri ne kadar zamlandı? İşte detaylar...

Aile Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardım ödemelerinden biri olan 65 yaş maaşı, Temmuz ayı itibarıyla zamlandı. Zamlı aylıklar, iyileştirilmiş olarak hesaplara yatacaktır. Sigortası bulunmayan ve 65 yaş ve üstü olan vatandaşlara sağlanan destek ödemeleri, günlük ihtiyaçları karşılamada yardımcı olacak şekilde artırılmıştır. Ön görülen rakamlara göre, yaşlılara sağlanan destek ödemeleri 6.000 TL'ye kadar yükselmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 65 yaş üstü olan vatandaşların yaşlılık aylığı alabilmesi için belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartların sağlanması durumunda aylıklar hesaplara yatırılmaktadır. Yüzde 30, 40 ve 50 oranında artacak olan yaşlılık aylığı ödemelerinin 3.385 TL ile 3.906 TL arasında artması öngörülmektedir. Şu anda yaşlılık aylığı miktarı 2.604 TL olarak hesaplara yansıtılmaktadır.

Engelli ve evde bakım aylığı ödemeleri de Temmuz ayında artış gösterecektir. Engelli aylıklarının 2.072 TL ile 2.391 TL arasında yükseleceği tahmin edilmektedir. Yüzde 70 oranında engelli raporu olanlara ise aylıkların 3.109 TL ile 3.588 TL arasında ödeneceği beklenmektedir.

Şu anda evde bakım maaşı alan vatandaşlara ödenen miktar 4.336 TL'dir. Öngörülen yüzde 40'lık bir artışla birlikte, Temmuz ayından itibaren aylıklar 6.000 TL'yi geçecektir. Asgari ücret zammının açıklanmasıyla birlikte sosyal yardımlara yapılacak zam miktarları da kesinlik kazanacaktır. Bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaşlar temel ihtiyaçlarını karşılamak konusunda daha rahat olacaklardır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR