Ziraat Bankası Hesaplarında Tehlike: Paranız Buhar Olabilir, İşte Kurtuluş Rehberi!

Ziraat Bankası Hesaplarında Tehlike: Paranız Buhar Olabilir, İşte Kurtuluş Rehberi!

Ziraat Bankası Hesaplarında Tehlike: Paranız Buhar Olabilir, İşte Kurtuluş Rehberi!
Yayın Tarihi: 13.11.2023 09:25:00

Ziraat Bankası müşterilerini önemli bir durumu göz ardı etmemeleri konusunda uyarıyor: Banka hesapları, 2023 yılı içerisinde devrolabilir! 10 yıl süresince hiç hareket görmeyen hesaplar, Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne devredilme riski taşıyor. Bu sebeple, hesap sahiplerinin gerekli adımları atması büyük bir önem arz ediyor.

Hesap Sahiplerine Kolaylıkla Ulaşın:

Ziraat Bankası hesap sahipleri için gerekli bilgileri öğrenmek oldukça basit. Resmi internet sitesinde bulunan arama motoru, adınızı, soyadınızı ve diğer kişisel bilgilerinizi kullanarak hesabınızın durumunu kontrol etmenizi sağlar. Eğer adınız zamanaşımı listesinde yer alıyorsa, bir Ziraat Bankası şubesine başvurarak gerekli bilgileri almalısınız.

Zamanaşımı Kanunu:

22.04.2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kanuna göre, mevduat hesaplarının son talep veya müracaat tarihinden itibaren 10 yıl geçmesi durumunda Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne devredileceği belirtiliyor. Bu kapsamda, hesap sahiplerinin dikkatli olmaları ve gerektiğinde hızlıca işlem yapmaları gerekiyor.

Hesaplarınızı Kurtarın:

Zamanaşımına uğrayacak hesaplar listesinde isminiz varsa, zaman kaybetmeden Ziraat Bankası şubesine başvurmalısınız. Aksi takdirde, hesaplarınız Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne devredilebilir.

Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliği:

Mevduat toplamakla görevli kuruluşlar, zamanaşımına uğrayan hesapları belirlenen süre içinde Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne devretmekle yükümlüdürler. Hesap sahipleri müracaat ettiğinde, Takas Bank ve Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdindeki bakiye üzerinden iade talebinde bulunabilirler.

İade Talebi Nasıl Yapılır?

İade talebi için dilekçede kişisel bilgilerin yanı sıra yatırımcının kimlik numarası, ikametgah adresi ve iade talep edilecek mevduat bilgisi bulunmalıdır. Tüzel kişiler için ise unvan, vergi numarası, temsile yetkili olan şahısların kimlik bilgileri ve imza beyannameleri gibi bilgiler yer almalıdır.

Takas Bank ve Merkezi Kayıt Kuruluşu Sorumluluğu:

Alacakların iadesi, talep edildiği tarihten itibaren bir sonraki ayın 15'ine kadar yapılmaktadır. Ziraat Bankası müşterileri, hesaplarının Yatırımcı Tazmin Merkezi'ne devredilmeden önce gerekli bilgileri edinerek, bu süreçte gereken adımları atabilirler.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR