Ziraat Bankası UTBANK'ın Tamamını Alıyor

Ziraat Bankası, ortağı olduğu, Özbekistan'ın ilk yabancı sermayeli bankası UTBANK'ın hisselerinin tamamını almaya hazırlanıyor.

Ziraat Bankası UTBANK'ın Tamamını Alıyor
Yayın Tarihi: 24.10.2017 13:10:00

Ziraat Bankası Kurumsal Mimari Grup Başkanı İlker Met, AA muhabirine Ziraat Bankasının Özbekistan'daki faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İlker Met, "UTBANK'ın Agrobank'a ait yüzde 50 hissenin de Ziraat Bankası tarafından satın alınması ve böylece Özbekistan'da yüzde 100 Ziraat Bankası sermayesiyle hizmet vermesine yönelik bir süredir yürütülen detaylı görüşmelerde ön mutabakat sağlandı. Söz konusu mutabakat sonrası hisse devirlerinin kısa sürede tamamlanması için süratli bir şekilde çalışıyor ve 2018 yılına Özbekistan'a, 'ZiraatBank–Özbekistan' markasıyla girmeyi planlıyoruz.

Özbekistan'ın Şangay İşbirliği Örgütüne üyeliği, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri arasında yapılabilecek ihracat kolaylığı, ülkede üretim yapmak isteyen girişimcilere teşvik verilmesi, zengin tarım ve yeraltı zenginlikleri gibi etmenler, zaten İpek Yolu'nun önemli bir noktasını oluşturan Özbekistan'ın gelecekte de önemini koruyacağını göstermektedir." ifadelerini kullandı.


"YATIRIMLAR ARTACAK"

Özbekistan'da yaklaşık 1 milyar dolarlık Türk yatırımının bulunduğunu belirten Met, bu yatırımların gelecekte daha da yükselmesini beklediklerini bildirdi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Özbekistan İş Konseyi Başkanı Hayri Kartopu; 

"İkili ticaret hacminin iki ülke arasındaki potansiyeli yansıttığını söyleyemeyiz. Karşılıklı çıkarlar gözetilerek iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım rakamlarının artması için öncelikli olarak vize ve çalışma izinlerinin alımının kolaylaştırılması, uçuş sayısının artırılmasının yanı sıra karayolu taşımacılığıyla ilgili yaşanan sorunların kaldırılması, bankacılık mevzuatının geliştirilmesi, Serbest Ticaret Anlaşması ve Tercihli Ticaret Anlaşması çalışmalarının yapılması önemlidir." açıklamalarını yaptı.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR