Ziraat Bankası'ndan Çiftçilere Özel Faizsiz Kredi ve Köye Dönüş Teşviki!

Ziraat Bankası'ndan Çiftçilere Özel Faizsiz Kredi ve Köye Dönüş Teşviki!

Ziraat Bankası'ndan Çiftçilere Özel Faizsiz Kredi ve Köye Dönüş Teşviki!
Yayın Tarihi: 24.05.2023 15:18:00

Ziraat Bankası, mevcut ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşları rahatlatmak amacıyla çeşitli kredi paketleri sunmaya devam ediyor. Bankanın son duyurusunda, faizsiz kredi imkanı da yer aldı. Yapılan açıklamaya göre, bu kredi 250 bin TL tutarında ve 84 ay vade ile çekilebilecek.

Çiftçilere yönelik teşvikler de yine Ziraat Bankası aracılığıyla sunulacak. Seçim sürecinde çiftçileri ilgilendiren kredi paketleri hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sıfır faizli kredilerin verileceğini duyurdu. Bu kredilerin Ziraat Bankası'ndan çekilebileceği belirtildi.

Ziraat Bankası'nın sunacağı bu kredi paketi, halihazırda çiftçilik yapanları yanı sıra köye dönmeyi planlayanları da ilgilendiriyor. Köye dönüş kredisi olarak da adlandırılan bu kredi ile insanlar köylerine teşvik ediliyor. Bu kampanyadan faydalanabilmek için kişinin köyde yaşamak zorunda olması bir koşul olarak belirlendi. Bu kredi paketinin hayata geçirilmesiyle tarım ve hayvancılığın daha da gelişmesi hedefleniyor. Başvuruların son tarihi ise 31 Mayıs olarak belirlendi.

Faizsiz kredi imkanından yararlanabilmek için belirli şartlar aranıyor. Bu şartları aşağıda sıralayabiliriz:

  • Yaşının 18 ve üzerinde olması
  • Hayvancılık yapıyor olması veya daha önce yapmış olması
  • Köyde ikamet etmesi
  • Hayvancılık için gerekli ekipmanlara sahip olması
  • Bakılacak hayvanlar için barınma koşullarını sağlayabilmesi
  • Bakılacak hayvanların yemlerinin en az yüzde 50'sini yetiştirebilmesi ve mera ve otlakları kullanabilmesi

Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, 84 ay vadeli ve sıfır faizli olan 250 bin TL'lik krediyi kullanabilirler. Başvuruların bizzat Tarım ve Orman Müdürlükleri'ne yapılması gerekmektedir.

Ziraat Bankası'nın "köye dönüş kredi paketi" ile tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin canlanması hedeflenmektedir. Bu teşvik ile pek çok kişinin köye dönerek tarım ve hayvancılığı kalkındırması amaçlanmaktadır. Ziraat Bankası'nın faizsiz kredi ve köye dönüş teşviki ile çiftçilerin desteklendiği ve tarım sektörünün güçlendirildiği görülmektedir. Bu adımlar, ekonomik sıkıntılarla mücadele eden vatandaşlara yeni fırsatlar sunmayı ve kalkınmayı teşvik etmeyi amaçlamaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR