Zombiye Dönüştüren Uyuşturucu Flakka Yayılıyor

2011'de Amerika'da ortaya çıkan 'zombi hapı' denilen sentetik uyuşturucu, dünyaya hızla yayılıyor.

Zombiye Dönüştüren Uyuşturucu Flakka Yayılıyor
Yayın Tarihi: 4.10.2017 18:56:00

Son olarak Brezilya'da ortaya çıkan hapı kullananlar bir zombi gibi davranıyor ve yamyama dönüşüyor. Amerika'da hapın etkisindeki bir kişi bir evsizin yüzünü, bir başkası da oda arkadaşının beynini yedi.

Miami'de 2012'de Rudy Eugene adlı bir adam bir evsizin yüzünü yemeye başladı. Polis geldiğinde Rudy Eugene, kurbanının yüzünün yüzde 80'ini yemişti. Polisin uyarılarına rağmen yamyamlığı devam eden katil, vurularak öldürüldü. Otopsi sonucu Rudy Eugene'nin  "Ivory Wave", "Vanilla Sky", "Bliss" ve "Purple Rain" adıyla satılan sentetik uyuşturucunun (uyarıcı) etkisi altında olduğu saptandı.

Posta'da yer alan habere göre; bu uyarıcı piyasaya 2011'de sürülmüş ve Indiana'da bir adam bir yolun kenarında bir bayrak direğine tırmanıp yoğun trafiğin bulunduğu bir caddeye atlamıştı. Pensylvania'da bir başka adam ise manastıra girip rahip bıçaklamıştı. West Virginia'da bir kadın çırılçıplak soyunmuş, cildinin altında bir şey olduğunu sandığı için kendini parçalamıştı.


Bu uyarıcı, uzun süre içindeki maddelerin kullanım oranı, yasal sınırların altında olduğu için Amerika'da yasal olarak satıldı. Bu maddenin adına 'Beath Salt'(banyo tuzu) denildi. Bu toz Çin'de üretiliyor ve bir dozu sadece 25 dolara satılıyordu. 

Ancak daha sonra tacirler uyuşturucunun dozuyla oynayarak insanları birer zombiye dönüştüren formüle ulaştı. Uyuşturucu, beyindeki insan olma özelliğini, yok edip, hayvani iç güdüleri ortaya çıkarıyor. Kalp atışı aşırı artıyor, duygular çok güçleniyor, kişi kendini bir süper kahraman gibi hissediyor. İlaç, tek kullanımda bile ölüme sebep olabiliyor. Bazı vakalarda kişilerin zihinsel faaliyetlerini kalıcı olarak kaybettiği görülmüş.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR