2018 Liselere Giriş Sınavı (LGS) Örnek Soruları ve Cevapları Yayınlandı Mı?



Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen açıklamaya göre göre 2018 yılı liselere giriş sınavlarının örnek soruları ve cevapları bakanlığın web sitesinden açıklandı.



Yayın Tarihi: 28.12.2017 13:39:00

Tartışmalı TEOG sınavının kaldırılması ile hem öğrencilerde hem velilerde kafalar karıştı. 2017-2018 yılı itibariyle TEOG sınavı artık olmayacak. Peki şimdi nasıl bir yol izlenecek? 1.2 milyon öğrenci ve veli sınavsız liseye nasıl yerleştirilecek?

Yeni Sistemin Adı: "Liseye Geçiş Sınavı"

Bakan Yılmaz'ın yapmış olduğu "Liseye Geçiş Sınavı" ismiyle açıklanan sınav sistemine göre öğrenciler en yakın adresindeki okula yerleştirilecek. 100 bine yakın öğrenci sınavla üst düzey liselere girecek. 1.1 milyon öğrenci de adrese 
yakın yerleştirme sistemi ile en yakın liseye yerleşecek.

Nasıl Bir Sınav Olacak Kaç Soru Sorulacak


Öğrenciler sınavlara kendi bulunduğu ilde girecek. Açık uçlu soru olmayacak. Sınav sayısal ve sözel olmak üzere 2 bölümden oluşacak. Sınavda toplam 60 soru olacağı belirtildi.

Örnek Soru ve Cevaplar

Örnek soru ve cevaplar Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sitesinden yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Liseye Geçiş Sınavı için yayınlamış olduğu sayfaya Milli Eğitim Bakanlığı'na ait resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

MEB Web Sitesi: http://www.meb.gov.tr/