Gelinim Mutfakta Hüsniye ve Hatice niye yok? Gelinim Mutfakta 17 Eylül gün birincisi kim oldu? Üsküp Böreği nasıl yapılır?



Kanal D'nin çok sevilen gelin kaynana programı Gelinim Mutfakta hafta içi her gün ekranlara gelmeye deva ediyor. Geçen hafta bilezikleri almalarına rağmen Hüsniye ve Hatice niye yok? çok merak edilirken, Gelinim Mutfakta 17 Eylül gün birincisi kim oldu? Üsküp Böreği nasıl yapılır? her yerde aranıyor



Yayın Tarihi: 17.09.2019 14:15:00

Sunuculuğunu Fatih Ürek'in üstlendiği Gelinim Mutfakta 17 eylül salı günü 352. bölümüyle ekranlara geliyor. Dün iki yeni yarışmacının geldiği Gelinim Mutfakta Hüsniye ve Hatice nerede? her yerde aranıyor. Öte yandan yemeklerini yapmaya devam eden gelinler haftanın 2. gününde Üsküp böreği yaptılar. Peki en iyi böreği kim yaptı? Üsküp böreği tarifi nedir? Gelinim Mutfakta 17 Eylül gün birincisi hangi gelin oldu? 

Gelinim Mutfakta'da yeni hafta heyecanı dün başladı. Geçen hafta elenen Ezgi ve Reyhan Hanım yerine yarışmaya Dilek ve kayınvalidesi Fatma Hanım katıldı. Öte yandan geçen hafta bilezikleri alan Hüsniye ve Hatice pazartesi günü yerlerinde yoktu. Haliyle Hüsniye ve Hatice elendi mi? çok merak edildi. 



Gelinim Mutfakta Hüsniye ve Hatice niye yok? 

Gelinim Mutfakta pazartesi günü Hatice, 5 aylık kızının diş çıkarma döneminde olduğunu bu nedenle onunla ilgilenmesi gerektiğini söyleyerek yarışmadan çekildi. Yani Hüsniye ve Hatice elenmedi, yarışmaya ilerleyen zamanlarda geri dönecekler. 

17 Eylül Gelinim Mutfakta çeyrek altını hangi gelin aldı?


Gelinim Mutfakta pazartesi günü çeyrek altını kura sonucu 15 puanla Elif aldı. Ardından Kıymet 15, Dilek ve Hilal ise 8 puan aldı. 

Haftanın ikinci gününde ise birinci olan gelin henüz belli olmadı. Açıklanır açıklanmaz sizlerle payşalacağız...



Gelinim Mutfakta 17 Eylül Üsküp Böreği tarifi nedir?

Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet kabak
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 100 gram kuru domates (zeytinyağında yumuşatılmış ve doğranmış)
  • 300 gram beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 2-2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • susam
Geniş bir kasede yumurta, sıvı yağ ve süt güzelce çırpılır; son olarak un eklenir ve karıştırılır. Son olarak harca kabak, rendelenmiş beyaz peynir, karbonat ve maydanoz eklenir, boza kıvamında bir hamur elde edilir.

Hamuru yağlanmış bir fırın kalıbına dökün ve üzerini düzeltin. Yumurta sarısını hamurun tüm yüzeyine fırça yardımıyla sürün ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin.