Önemli Uyarı Corona Virüsu Türkiye'de Aman dikkat! Hastane Karantinaya Alındı



Önemli uyarı! Corona Virüsü Türkiye'de. Son dakika hastane Karantinaya alındığı bilgisi geldi. Türkiye'de görünen Corona Virüsü nedir? Coraona Virüsü nasıl bulaşır, nasıl kurturulur sizler için araştırdık. İşte Corona virüsiyle ilgili tüm bilgiler.



Yayın Tarihi: 24.01.2020 11:37:00

Önemli uyarı! Corona Virüsü Türkiye'de. Son dakika hastane Karantinaya alındığı bilgisi geldi. Türkiye'de görünen Corona Virüsü nedir? Coraona Virüsü nasıl bulaşır, nasıl kurturulur sizler için araştırdık. İşte Corona virüsiyle ilgili tüm bilgiler.

Çinli Hasta'da Corona Virüsü!

Önemli uyarı olarak verilen haberde, Büyükçekmece Mimarsinan Devlet Hastanesinde domuz gribi şüphesiyle müşahade altına alınan Çin uyruklu bir kadın hastaya yapılan teste Corona Virüsü teşhisi konulmuş hastane acili karantina altına alınmıştır.

Çalışanlarımızın ve çalışan yakınlarımızın Mimarsinan Devlet Hastanesini bir süre kullanmamaları önemle rica olunur.



İstanbul’da domuz gribi şüphesiyle Büyükçekmece’deki Mimar Sinan Devlet Hastanesi'nde acil bölümüne alınan Çinli turist ve eşi, Maltepe’deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastane çalışanlarının maske takarak hastanede gezdiği görüldü.

Corona Virüsü nedir?

Corona virüsü, ilk olarak 1960'lı yıllarda başlayan ve sık sık görülmesede tedavi edilmediğinde ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu gibi hastalıklara yol açan Corona virüsü, çouğu insanın hayatının bir anında karşılaştığı virüslerdir. İnsan corona virüsleri genellikle hafif ve orta şiddette üst solunum yolu hastalıklarına neden olur. Corona virüslerin alfa, beta ve gama olarak bilinen üç alt grubu vardır. 


Nasıl bulaşır?

Corona virüsler birçok farklı canlıda hastalıklara neden olabilir. Ancak, SARS-CoV insanlar ve maymunlar, Himalaya misk kedisi, rakun köpeği, kedi, köpek ve kemirgenler gibi hayvanlara bulaşabilir. Kış aylarında daha çok görülen bu virüs; özellikle solunum yolları, karaciğer, mide, barsak ve sinir sistemini etkileyebilir. Grip gibi kolayca, öksürme ve hapşırma ile havaya saçılan virüslerin alınması, enfekte materyale dokunulmasının ardından ağız ve buruna temas sonucunda bulaşabilir.

Belirtileri nelerdir ve tanısı nasıl konulur?

Çoğunlukla üst solunum yolu hastalıkları belirtileri olan burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı ve ateş olabilir. Bu virüsler bazen zatürre gibi alt solunum yolu hastalıklarına yol açabilir. Bu durum, kalp-akciğer hastalığı, bağışıklık sistemleri yetersizliği veya yaşlı olan kişilerde daha sık görülür. Klinik belirtiler hafif olduğundan laboratuvar testleri genellikle çok sık kullanılmaz. Ancak gerektiğinde serolojik tetkikler ve polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) gibi laboratuvar testleri kullanılabilir.

Nasıl tedavi edilir?

Coronavirüs hastalığı olan çoğu kişide hafif seyirli olduğundan ilaç tedavisine gerek kalmadan iyileşir. Ancak, bazı belirtileri azaltmak ve hastayı rahatlatmak için ağrı kesici-ateş düşürücüler, öksürük ilaçları ile bol sıvı desteği ve istirahat önerilir. Ek hastalığı ve durumu ağır olanların hastanede yatarak tedavileri gerekebilir.

Korunmak için neler yapılabilir?

Coronavirüs enfeksiyona karşı korumak için mevcut aşı bulunmamaktadır. Genel önlemlere dikkat ederek enfeksiyon riskini azaltmak mümkün olabilir. Sık el yıkama alışkanlığı ve hasta kişilerle temastan kaçınmak önemlidir.