Sporcu Omleti



Herkese merhaba! Bugün, sizlere sağlıklı beslenme programınıza çok yakışacak bir tarifim var. Birlikte, bol yeşillikli ve kuşkonmazlı sporcu omleti yapacağız.



Yayın Tarihi: 12.07.2019 11:33:00

Sporcu Omleti
Pişirme Süresi: 3-4 dakika
Kaç Kişilik: 1 kişilik

Herkese merhaba! Bugün, sizlere sağlıklı beslenme programınıza çok yakışacak bir tarifim var. Birlikte, bol yeşillikli ve kuşkonmazlı sporcu omleti yapacağız.
Sporcu omleti; içinde bolca yeşillik içeren, chia tohumu, keten tohumu ve kabak çekirdeği ile besin değerini yükselten, badem ve zeytinyağı ile sağlıklı yağlar içeren, yumurta ile protein değerini yükselten ve kuşkonmaz ile de lezzetini ikiye katlayan, çok sağlıklı ve çok besleyici bir omlet. Ayrıca, yapması son derece kolay ve kesinlikle çok lezzetli.

Protein, yağ ve karbonhidratı aynı tarifte buluşturan çok doyurucu bir kahvaltı seçeneği arıyorsanız, spor öncesinde size harika bir enerji verecek bu sporcu omleti tarifimi deneyebilirsiniz.
Hazırsanız, hemen ilk önce ihtiyacınız olan malzemelere bir göz atalım ve ardından yapmaya başlayalım…
Malzemeler

  • 1 adet yumurta + 2 adet yumurtanın beyazı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı kabak çekirdeği
  • 1 çorba kaşığı badem
  • 2 sap kuşkonmaz
  • Çeyrek bardak ıspanak
  • Çeyrek bardak maydanoz
  • Çeyrek bardak nane
  • 1 çay kaşığı keten tohumu
  • 1 çay kaşığı chia tohumu
  • Tuz
Nasıl Hazırlanır?
  • Maydanoz, nane ve ıspanağı güzelce yıkayıp kurutun ve rondodan geçirin.
  • Yumurtaları, keten tohumunu ve chia tohumunu ekleyin ve biraz tuz serpip malzemeleri tekrar rondodan geçirin.
  • Bir tavayı ocağa alın ve içerisine zeytinyağı alıp yağı ısıtın.
  • Yağ ısınınca kuşkonmazları tuz ve badem ile birlikte soteleyin.
  • Başka bir tavayı daha ocağa alın ve zeytinyağı ekleyip yağı ısıtın.
  • Yağ ısınınca, içerisine hazırladığınız yumurtalı harcı alın ve 15 saniye hiç dokunmadan pişirin.
  • Omletin kenarları tutmaya başlayınca, bir tahta kaşık ya da spatula kullanarak sıvı kısımları kenarlara doğru iterek pişirmeye devam edin.
  • Bademlerle birlikte sotelediğiniz kuşkonmazları da üzerine ekleyin.
  • Biraz pul biber ve çekirdek içi serptikten sonra, omleti ortadan ikiye katlayın.
  • Bu şekilde 30-45 saniye daha pişirip bir servis tabağına alın.
Afiyet olsun.
 
Kaynak: İdil Yazar