Öflenme Beslen

Öflenme Beslen
Yayın Tarihi: 26.02.2018 19:52:00
Beslenmemizde yapacağımız bir kaç küçük değişiklik ile tüm hayatımızı değiştirmek bizim elimizde. Bir kaç küçük tavsiye düzenli beslenmenize yardımcı olacaktır fakat düzenli egzersiz hayatımızda olmadığı sürece istediğimiz düzeye ulaşmamız mümkün değildir. Sizin için düzenli beslenme ile alakalı bir kaç küçük öneri..

Günde en az 3 ana öğün tüketmeliyiz

Ana öğünlere ek olarak tüketilen ara öğünler enerji gereksinimini sağlamak için yararlı olur. Böylece günde 3 ana, 2-3 ara öğün olmak üzere 5-6 öğün beslenmek performansınızı artıracaktır. Sık aralıklarla beslenmenin yararlarından bazıları ise; 

• Gereğinden fazla yemeği önler,
• Acıkmayı önleyerek sonraki öğünde besin alımını azaltır, kilo kontrolü sağlar.

Her öğünde karbonhidratlardan zengin beslenmeliyiz

Tahıl grubu besinler, pilav, makarna, patates gibi besinler önemli karbonhidrat kaynaklarıdır ve her öğün yeteri kadar tüketilmesine dikkat edilmelidir. Aksi halde egzersiz sırasında halsizlik, yorgunluk, konsantrasyon bozukluğu ve buna bağlı sakatlıklar oluşabilir. 

Yeterli ve dengeli bir beslenme programı uygulanıyorsa takviyelere gerek yoktur



Günlük düzenli beslenmeye ek olarak vitamin, mineral ve ya sporcular için üretilen supplementleri kullanmaya gerek yoktur. Yeterli beslendiğinden emin olmayan kişiler, günlük olarak doktor tavsiyesi ile multi vitamin, mineral tabletler kullanabilirler. Ancak performansı arttırmak için “fazla kullanmak daha iyidir” yaklaşımının doğru olmadığını unutmayın. Hatta fazla kullanım, vitamin - mineral dengesini bozmakla beraber ve sağlığı olumsuz yönde etkiler.

Kilo vermesi gereken bireylerin zayıflamak için acele etmemesi gerekir

Hızlı kilo kaybından kaçınmalıyız, ACSM (American College of Sports Medicine) bir haftada ortalama kaybedilecek kilo miktarının1 pound (454gr) olması gerektiğini söyler. Burada yapılan en büyük yanlışlardan birisi ise diyette karbonhidrat kesilmesidir. Oysaki en temel enerji ihtiyacının kesilmesi vücudumuzda yağ depolanmasına sebep olacaktır. Diyette karbonhidrat değil yağlar sınırlandırılmalıdır. Hızlı kilo verilirse yağ dokusu değil, su ve kas dokusu kayba uğramaktadır 

Sıvı gereksinmesi yeterli ve zamanında karşılanmalıdır
Özellikle yaz aylarında sıvı tüketimi unutulmamalıdır. Egzersiz ile oluşan su kaybına bağlı olarak yorgunluk, iş gücünde kayıp ortaya çıkabilir. Egzersiz sırasında da sıvı ihtiyacınız vardır. Bu nedenle sıvı tüketimi spor yaparken de unutulmamalıdır. Sıvı tüketimi hızlı bir şekilde değil, egzersiz esnasında küçük yudumlarla sık aralıklarda alınmalıdır. 
                                                                                         
Teriniz hiç soğumasın...
 

PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI