Ne Zaman Evlenmeli? Evliliği Nasıl Devam Ettirmeli?

Bugün sizlerle Türkiye İstatistik Kurumunun(TÜİK) 2016 yılında yaptığı Aile Yapısı araştırması sonuçlarından bazı başlıkları paylaşmak istiyorum.
 
Araştırmaya göre Türk erkeklerinin %74’ü 18-29 yaş aralığında evleniyor. Kadınlarımızın ise %28 gibi oldukça yüksek oranda bir kesimi 18 yaş altında evlenirken %57’si 18-24 yaş aralığında evleniyor. Buna karşın biz erkeklerin %85’i kadınlarımızın 18-29 yaşında evlenmesini istiyoruz. 

Kadınlarımızın ise %77’si erkeklerin 25-34 yaş aralığında evlenmesini istiyor. Diğer yandan aşağıdaki tabloda evli olan kadınların eşi ile en çok yaşanan 10 soruna baktığımızda:

  • Gelirinini yeterli olmaması
  • Hem ev hem çocuk ile ilgili sorumluluk alması 
  • Ailecek birlikte vakit geçirmek gibi başlıklar öne çıkıyor.
Görünen o ki kadınlarımız biz erkeklerin biraz daha olgunlaşmasını ve sorumluluk almasını bekliyor. Diğer yandan yine kadınların boşanma sebebi olan en önemli 5 başlık incelendiğinde:




Sorumsuz ve ilgisiz davranma ile evin ekonomik geçimini sağlama en ön plana çıkıyor. Bu bilgilerden görünen o ki tanışma döneminde yaşanan aşkların uzun süreli olup cicim aylarının geçtiğinde problem yaşanmaması için:
  • Belirli bir geçim seviyesinin sağlanması
  • Eşlerin birbirine olan ilgi ve sorumluluklarını kaybetmemesi önem kazanıyor.
İlgisizliğiniz altında yatan nedenleri de bulmak önemli. Kıskançlıklar, ilginin çocuklara kayması, maddi sorunlar, evlilik sorumluluklarının ağır gelmesi ve gerçekçi olmayan beklentiler de eşlerin birbirlerine olan ilgisini azaltabilir.

Nasıl olsa artık ben evlendim bu benim eşim deyip ilk tanışma dönemindeki ilgi ve alakanın azalması evliliği canlı tutacak küçükte olsa sürprizlerin yapılmaması daha doğrusu evliliğin bir alışkanlık haline getirilmemesi gerekiyor. 


 

PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI