Et Severler İçin Yeni Tat: Taylan Şef Steakhouse

Et Severler İçin Yeni Tat: Taylan Şef Steakhouse
Yayın Tarihi: 14.12.2017 12:39:00

Son zamanlarda İstanbul’un gastronomi yükünü tek başına sırtlayan restoranlar kuşkusuz Steakhouselar. Gerek görseli ve sunumlarıyla hepsi farkını ortaya koymaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz hafta yemek yazarı ve blogger olan Zübeyde Saraçoğlu ile birlikte Acıbadem’de bulunan Taylan Şef Steakhouse’e gittik. Hem sporu hem de kız arkadaşını seven erkeklere iki farklı menü seçeneği hazırladık.

Sporunuz bitti, kaslarınızı doyurmak için proteine ihtiyacınız var. “Protein denince aklıma ilk kırmızı et geliyor” Diyenlerdenseniz ve et döküm ızgarada pişmeli diye düşünüyorsanız doğru yoldasınız. Taylan Şef’e danışıp etin hem protein açısından doyurucu hem de lezzet olarak bizi tatmin edecek kısmını belirledik.









Bonfile olarak bildiğimiz karkasın sırt kısmından çıkan yağsız ve yumuşacık bölümünden 1,5 porsiyon hazırladı. Etler inanılmaz lezzetli ve yumuşacıktı. Zaten adı da üstünde “lokum”! Yanında kumpir patates ve ıspanak garnitürüyle servis edilmişti. Patatesin hastası olmamak elde değil bu arada… 1 porsiyonla zaten ortalama 46 gr proteini karşılamış olacaksınız. Yanında yine besin değeri yüksek tulum peynirli ve cevizli salata aldık. Hem sağlıklı, hem lezzetli, hem de doyurucu bir öğün olmuş oldu. Bu iki yemek bir kişi için ortalama 70-75 lira tutuyor. Spordan sonra yolu Taylan Şef’e düşenlere bu menü gayet ideal olacaktır.








Sevgilinizle özel bir günü kutlamak istediğinizde restoran tercihleriniz arasına bir steakhouse ekleyecekseniz, Taylan Şef’te bunun için de ayrı bir menü önerim olacak. Şarap tercihini size bırakıyorum. Ben etin yanında biraz daha meyvemsi şarap sevenlerdenim. Bu yüzden iyi bir şarapla birlikte sevgilinizin gönlünü en başta fethetmek istiyorsanız, dana füme ile başlayabilirsiniz. Burada yediğim füme bugüne kadar yediğim ve çok başarılı bulduğum fümeler arasında ilk 5’e girebilir. Çünkü bildiğiniz gibi çiğ olarak tüketilen etlerde özellikle koku ve yağ oranı iyi ayarlanmalı. Taylan şef bunu iyi başarmış. Taze roka ve parmesan peyniri ile servis ediliyor.






Eğer başlangıçtan sonra salata tercih edecekseniz, yine tulum peynirli salata masanızda size eşlik edebilir. Ana yemek seçiminizi peynirli şaşlıktan yana kullanın. Eti zenginleştiren bir sunumla servis edilen peynirli şaşlık o günün özel bir gün olduğunu size bir kez daha hatırlatacaktır. Izgarada kırmızı soğanla pişirilen ve özel sosla marine edilmiş etler pişer pişmez döküm tavada peynir sosuyla buluşuyor. Şaşlık zaten daha önceden de denediğim ve bildiğim bir lezzet. Ama onu marine ettiğiniz sos gerçekten çok önemli. Taylan şef sosu mükemmel diyebileceğim düzeyde hazırlamış. Tuz oranı da gayet iyi ayarlanmıştı. Tatlı tercihi de çikolatalı olsun. Dondurmayla birlikte servis ettikleri sufle keyifli bir yemeği ağızda çikolata aromasıyla bitirmek için güzel bir alternatif. Bu güzel menü ortalama içecekler hariç 190-200 liraya denk geliyor. Kalite fiyat dengesinin gerçekten iyi olduğundan şüpheniz olmasın.


PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI