Kahvede 4. Dalgaya Doğru: Federal Coffe Roaster Nişantaşı

Kahvede 4. Dalgaya Doğru: Federal Coffe Roaster Nişantaşı
Yayın Tarihi: 10.11.2017 18:07:00
Öncelikle Boxer’daki ilk yazımı büyük bir heyecan ve mutlulukla yazdığımı dile getirmek istiyorum. Amacım lüks mekanların reklamını yapmak değil, sevdiğim ve benim hoşuma giden değişik lezzetleri sizinle paylaşmak olacak…

Türkiye’de kahvenin “Onursal Başkanı” olarak adlandırdığım Sam Çeviköz’ün Nişantaşı’nda biraz daha farklı konseptle açtığı Federal Coffee’den bahsetmek istiyorum.


 
Nişantaşı MOC’un da kurucusu olan Sam bey, yine harika bir mekan yaratmayı başarmış… İstanbul gastronomi dünyasına güzel bir hediye sunmuş. Çünkü yeni Federal’de kahvenin yanı sıra nefis lezzetleri de bulmanız mümkün. Ve bu yazımda ben o lezzetlerden bahsedeceğim. Kahveler zaten her zaman olduğu gibi çok iyi. Hatta bence Türkiye’de en iyilerinin başında geliyor. O yüzden kahve kısmına çok az değineceğim.

Yazımın başlığı mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Son yıllarda gastronomi dünyasına damga vuran 3. dalga kahveciler, artık ilginç olma özelliklerini yitirmeye başladılar. Federal Nişantaşı’nda bulacağınız yeni kahve makineleri, yeni demleme teknikleri hatta dondurma makineleri bile işi çok farklı boyutlara taşımış durumda. Dünyada her alanı ve sektörü etkileyen teknoloji, kahve kavurma ve demleme tekniklerine de çok fazla yenilik katmış durumda.Bu yeni makinelerden biri özellikle dikkatimi çekti ve Sam bey bu makinenin Kore’den geldiğini, Türkiye’de tek olduğunu söyledi. Kahvenizi kendi istediğiniz şekilde, kendi profilinize uygun şekilde kavurup alabiliyorsunuz. Makine o profili hafızasına kaydedebiliyor ve her geldiğinizde aynı kavrulmuş kahveyi alabiliyorsunuz. Ya da beğenmediğinizde makine size daha farklı bir kahve kavurabiliyor. Bu yüzden Sam Çeviköz, bu işin artık 4. Dalgaya doğru gittiğini söylüyor…



Gelelim benim gibi çok yemek seçen birinin gerçekten memnun kaldığı o değişik lezzetlere. Mutfakta her şey organik olarak kullanılıyor. Bunu belirtmek istiyorum. Bu yüzden fiyatlar biraz daha normale göre yüksek. Ama kalite fiyat orantısı gerçekten tatmin edici. Özellikle mutfakta çok başarılı şefler var. Burgerlar, makarnalar ve pizzalar kullanılan malzemenin tam karşılığını veriyor. Burgerlarda benim denediğim Ozi Bondi Burger çok değişik bir lezzet. İçindeki pancar turşusu gerçekten farklı bir burger yediğinizi her lokmada size hatırlatıyor. Yanında servis edilen tatlı patatesler de gayet iyiydi. Ozi Bondi Burger’in fiyatı ise 38 TL. “Ben değişik bir makarna yemek istiyorum, sıkıldım artık aynı tip makarnalardan” diyorsanız ve de kahveyi her şeye yakıştırıyorsanız, Kahveli Ravioli’yi (26 TL) mutlaka denemelisiniz. Pizzalarda ise kullanılan malzemeler gerçekten farkı ortaya koyuyor. Domuz eti yiyorsanız, Benedict Pizza seçimini yaptığınızda demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. İçindeki Burrata, Mozzarella ve Fransız mutfağının en lezzetli 5 sosundan biri olan Hollanda ise, bu pizzayı menüdeki en güzel şeylerden biri yapıyor.



Gelelim kahvaltıya… “Omletsiz kahvaltı olmaz” diyenlerdenseniz, İspanyol omleti mutlaka isteyin. Alışıldığı gibi fırında değil, tavada pişirilerek yapılıyor. Fiyatı 22 TL. Serpme kahvaltı çok fazla çeşit barındırıyor. “Keyifli” adını verdikleri kahvaltıyı istediğinizde, menemenden mozzarellalı ve patatesli gözlemeye, Afyon kaymağından, bazlamaya kadar pek çok çeşit kahvaltılığın tadına bakma şansını yakalıyorsunuz. 2 kişilik olarak servis edilen bu kahvaltı 55 TL. “Avustralyalı” olarak nitelendirdikleri kahvaltıyı tercih ettiğinizde ise içinde Mısır mücveri, 3 çeşit sote mantar ve fırında taze baharatla pişirilen domates gibi birçok değişik lezzeti bulabiliyorsunuz.

Bir de özellikle kış gelmişken güzel bir sıcak çikolata keyfi yapmak isteyenlere, Federal Nişantaşı’nda değişik bir konsept yaratılmış. Şömine önünde kendi sıcak çikolatanızı kendiniz yapabileceksiniz. İsterseniz yanında gelen Marshmallow’u bile kendiniz şöminede kızartabileceksiniz. Federal Nişantaşı’nın özellikle İnstagram kullanıcılarına bence güzel video ve fotoğraf sunacağı alanlardan biri olacağı kesin…



Açılalı henüz çok kısa bir süre olmasına rağmen, özellikle hafta sonları yer bulmakta zorluk yaşayabilirsiniz. Nişantaşı Topağacı’nın zaten kendine has bir havası vardır. Bu yeni mekanla birlikte orası artık çok daha farklı bir atmosfere bürünecek.

PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI