Harbi Erkeklere Harbi Ocakbaşı: Dimar Ocakbaşı Beyoğlu

Harbi Erkeklere Harbi Ocakbaşı: Dimar Ocakbaşı Beyoğlu
Yayın Tarihi: 1.12.2017 16:23:00
Biliyorsunuz, Beyoğlu Nevizade ve Galatasaray bölgesi, meyhanelerin, ocakbaşıların ve fasıl mekanlarının en bilinen yeridir. Kamer Hatun Caddesi’nde yeni açılan Dimar Ocakbaşı bu rekabette ben de varım diyerek, sahnedeki yerini aldı.


Rakı içmeye giden biri bence mekanda önce samimiyet ve sıcaklık arar. Bu samimiyeti ve sıcaklığı burada bulmanız mümkün. Dışardan bakınca, modern görüntüsüne bakıp “burada hesabı baya kabartılar” diye düşünebilirsiniz, ancak birçok yere göre fiyatları gayet makul.

Biz arkadaşlarla 4 kişi Cuma günü gittik. Gittiğimiz gece fasıl vardı ve gerçekten boş yer yoktu. Dimar’ın kebapları meşhur Şenol Kolcuoğlu’nun kardeşi Ali Kolcuoğlu tarafından yapılıyormuş. Adana’da kebap yiyip, tadı damağında kalanlardansanız, buradaki kebaplar tam size göre. Özellikle kalabalık gittiğinizde özel sunum metrelik kebaplarını denemenizi tavsiye ederim. Kullanılan baharat ve yağ oranı tam da olması gerektiği gibiydi. Menüdeki diğer etlerden pirzola, kaburga ve küşleme de oldukça başarılı yapılmıştı. Burada Adana ve Urfa kebabı diğer yerlere göre daha yüksek gramaj(200Gr) ile veriliyor. Bu yüzden fiyatı size yüksek gelmesin. Ortalama kebap fiyatları 25 ile 40 TL arasında değişiyor. 


Meze çeşitlerini de çok aşırıya kaçmadan yeterli sayıda tutmuşlar. İlk defa denediğim tahinli ıspanaklı salata ve Bombey Fasulye rakının yanına yaraşır iki güzel mezeydi, gittiğinizde denemeden geçmeyin. Meze fiyatları da ortalama 7 TL civarında tutulmuş. Ama size en az 4 kişiyle gidicek olursanız bir önerim olacak. Kişi başı 65 liraya hazırladıkları bir menü var. Metrelik kebapla birlikte tadımlık olarak kanat, pirzola, sarma beyti kaburga ve tavuk şiş geliyor. Bunun yanında 6 çeşit meze, ara sıcaklar, salata, tatlı ve meyve servisi yapılıyor. Yani hem doyurucu oluyor hem de birçok lezzeti tatmış oluyorsunuz. Yanına 70’lik rakı söylediğinizde toplamda 450 lira’yı buluyor. Bu da kişi başı ortalama 110 liraya denk geliyor. Böyle bir masa başka mekanlarda çok daha yüksek rakamlara çıkabiliyor.


Mekanda Cuma günleri fasıl gecesi oluyor, gittiğinizde güzelce müzik eşliğinde eğleniyorsunuz. Garsonlar ve komiler gayet iyi ve güler yüzlü insanlar. Mekanın ortaklarından Zafer Şimşek masalarla tek tek ilgileniyor.  Daha yeni ve samimi bir ocakbaşı arayışında olursanız, Beyoğlu’na gittiğinizde Dimar Ocakbaşı’na uğrayın derim.

Adres: Kamer Hatun Mah. Kamer Hatun Cad. Balık Sok. No: 1 Beyoğlu
Tel: 0212 2446068

PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI