Ağustos'ta Karagümrük Eylül'de Liverpool

Ağustos'ta Karagümrük Eylül'de Liverpool
Yayın Tarihi: 8.06.2018 15:39:00
Ali Sami Yen Stadyumu'ndaki unutulmaz 16 dakikalık bekleyişin ardından 16'ıncı şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray, gelecek sezon Devler Ligi'nde mücadele edecekti. Teknik direktör Eric Gerets orta sahaya takviye istiyordu. Yönetim İnatomo ile birlikte merkeze Çanakkale Dardanel'den o dönem kimsenin tanımadığı 20 yaşında Mehmet diye bir futbolcuyu transfer etti. 27 Ağustos'ta Çanakkale formasıyla Karagümrük'e karşı oynayan Mehmet, 27'de Eylül'de Liverpool'a karşı Anfield'a çıkacaktı. Gerets'in ilk etapta tepki amacıyla sahaya sürdüğü Mehmet sonrasında takımın vazgeçilmezi olacaktı. Mehmet'in bir sonraki hedefi Milli Takım'la Avrupa Şampiyonası'na gitmekti; gitti de. 2006 Ağustos'unda 2. Lig B Kategorisi'nde forma giyen Mehmet, 2008 Haziran'ında Avrupa Şampiyonası'nda boy gösteriyordu. Defansif orta saha oyuncusu olan Mehmet'ten ne istenilirse yapıyordu, stopere geçeceksin denildiğinde geçiyordu ne bir kapris ne bir tavır. Turnuvaya da damga vuran isimlerden olmuştu. Aradan 10 yıl geçti. Dünya Kupası yaklaşıyor ve içimiz buruk şekilde 2002'nin anılarına gidip gelirken aklıma son güzel hatıramız 2008 geldi. O takımdan bugüne Milli Takım'da yer alan bir tek isim var o da Mehmet Topal...



O da çok genç yaşta yıldız oldu, onun da kısa sürede dünyası değişti ama ne bir skandala adı karıştı ne spekülasyon oluşturdu. "Biz yuhalanmaya alışığız" diyenler oldu yakın zamanda ama ben Mehmet Topal'ın hiç yuhaladığını hatırlamıyorum. Hem de Galatasaray'da oynamış daha sonra Başakşehir'e değil! Fenerbahçe'ye geçmiş biri olarak. Mesele sadece takım değiştirmek de değil; kişinin eylemlerinden ve söylelerimden oluşan kişilik belgesi... 
Futbolunu, oyun kalitesini beğenirsiniz beğenmezsiniz ama şu ana kadar istikrar abidesi denilecek bir kariyer çizen, futbolu dışında gündem oluşturmayan, olumsuz bir hareketi olmayan Mehmet Topal alkışı hak ediyor diye düşünüyorum.

Balotelli Coşturur



Galatasaray önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek ve transfere ihtiyaç var. Ancak finansal olarak sıkıntılar da var... Sarı-kırmızılılar bu sebeple nokta atış yapmalı. Dünya futbolunun yaramaz çocuğu olarak bilinen Mario Balotelli'nin Nice ile olan sözleşmesi sona erdi. Son iki sezonda 43 gol kaydeden ve yeniden çıkış yapan isim İtalya Mili Takımı'na da geri döndü. Galatasaray için çok net bir fırsat. Balotelli'nin 2012'de Almanları yıktığı anları hatırlıyorum da Balotelli'nin Florya'ya ayak basması ateşle barut etkisi oluşturur. Balotelli, Aslantepe'yi coşturur.



Kim Olduğu Unutuluyor
Bizim basında anti Sneijder timleri var. Hollanda futbolunun son 10 yıldaki en büyük efsanesi paramparça ediliyor adeta. Sneijder sadece Hollanda'nın değil Galatasaray, Inter, Real Madrid gibi dünya kulüplerinin de efsaneşeri arasında. Sneijder, Galatasaray'a gelmek için sözleşmesini feshetmeye hazır. 2010'da Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldıran, Dünya Kupası'nda final oynayan yeryüzünün en özel 10 numarasını bedavay geri almak hiçbir şey kaybettirmez. Ayrıca 33 yaşında, 50 yaşındaymış gibi göstermenin anlamı yok. 
 

PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI