İzzet Çapa Çok Haklı!

İzzet Çapa Çok Haklı!
Yayın Tarihi: 8.05.2018 13:39:00

Kelebek'te onlarca röportajına tanık olduk ve hepsi de iddialı, sonuna kadar okutan, merak uyandıran, gündem oluşturan röportajlardı. İzzet Çapa'ya "Gazeteci değil, sen gazeteci değilsin" diyerek çok taş atanlar da oldu. Kelebek'le yollarını uzun süre önce ayırdı ama gündemi didik ettiğini, gazete sayfalarının her satırını dikkatle okuduğunu görüyoruz sosyal medya paylaşımlarından.

İzzet Çapa'ya "Gazeteci değilsin" diye vurmaya çalışanlara sormak isterim, "Kim gazeteci?" Genel olarak soruyorum röportaj yapmak gazetecilik mi oluyor? Hafta boyunca bir konu bulup değerlendirmek gazetecilik mi en basitinden veya şu nerede yenir, şu nerede içilir, nerede eğlenilir... Bunlar gazetecilik mi? Gazetecilik doğası gereği muhalif olmaktır, hayata muhalif olacaksın bir defa... Onun bunun PR'ını yapıp gazeteci olunmaz ya da sadece röportaj yapmakla... He eğer kendini gazeteci sananlar sadece röportaj yapmakla gazeteci olunduğunu sanıyorsa İzzet Çapa röportajların kralını yaptı.

Başlığa gelelim; İzzet Çapa'nın çok haklı olduğunu konu... Hürriyet Spor Servisi, uzun bir süre önce "Futbol Konseyi" diye bir konsept oturttu. Türkiye'nin en üretken spor yazarı Uğur Meleke, Uğur Vardan, Mehmet Arslan, Mehmet Yılmaz gündemi değerlendiriyor. Her hafta aynı fotoğrafla yayınlanıyor bu bölüm. İzzet Çapa da, "Konular değişiyor, mevsimler değişiyor ve hatta patronlar bile değişiyor ama Hürriyet’in Futbol Konseyi’nin kullandığı fotoğraf yıllardır aynı! Kendi gazetenizin Magazin Konseyi’nden de mi örnek almıyorsunuz?" sözleriyle eleştirmiş. O kadar haklı ki... Zaten her geçen gün tükenmekte olan yazılı basın, bu tür eylemsizliklerle daha da sıradanlaşmıyor mu? Bilenler bilir arşiv merakım fazladır.



Geçenlerde elime 1985 yılından Kelebek Gazetesi geçti. Fotoramanlarla coşmuş sayfalar. Şimdi rekabet edeceğin o kadar mecra varken gazeteler gittikçe tekdüzeleşiyor. Halbuki daha da üretken olmak gerekmiyor mu? Aklıma yıllar önce Güneş Gazetesi'ndeki beşi bir yerde ekibi geldi bir yandan. Spor servisinde olmama rağmen sevgili Nurettin Soydan magazin camiasını da tanımam için beni bu ekibin toplantılarına çağırıyordu. Rahmetli Vehbi Dinçcan, Uğur Güneri, Şahin Büyükkaya ve İdil Çelikker ile magazin gündemini değerlendiriyorlar ve her hafta yeni fotoğraf çekilip, sayfaya yeni fotoğraf giriyordu. Onlara da selam olsun buradan.


PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI