Riekerink'in Suçu Neydi?

Riekerink'in Suçu Neydi?
Yayın Tarihi: 6.12.2017 19:42:00
2015'in Mayıs ayından bu yana Süper Lig'de derbi kazanamayan Galatasaray, cumartesi gecesi Dolmabahçe'de bir tarihi hezimet daha yaşadı. Henüz 2 hafta önce Başakşehir'den 5 yiyen Igor Tudor'un öğrencileri, 90'larda, 2000'lerde doğup da Galatasaraylı olan gençleri ve çocukları Beşiktaş-G.Saray maçlarında daha önce hiç karşılaşmadıkları bir skorla baş başa bıraktı: 3-0'lık mağlubiyet... O andan itibaren camianın, taraftarın gözü kulağı başkan Dursun Özbek ve yönetimindeydi.

Salı günü yönetim kurulu toplandı ve çıkışta "Hocamızın arkasındayız, devam ediyoruz" mesajı verildi. Peki Özbek yönetimi neye dayanarak bu kararı verdi, onlara hangi emareler Tudor'la başarının geleceğini söylüyor... Oyunu okuması mı; kritik anlardaki  aldığı kararlar mı... Biz bunları açıkçası pek göremedik. En son Denayer-Linnes değişikliğiyle gol aradığını söyleyen bir hoca vardı karşımızda. Ben daha marjinal bir açıklama gördüğümü hatırlamıyorum.

Neyse şubat ayından bu yana "kısa kısa" ilerleyelim ve G.Saray yönetimine sorumuzu soralım: 

-Tudor'u geçen sezonun 21. haftasında takımın başına geçirdiniz lider Beşiktaş ile puan farkı 5'ti, G.Saray 3. sıradaydı. Lig sonunda fark 13'e çıktı, G.Saray 4. sıraya geriledi.

-  Sayın başkan ve yöneticiler 2017 yazında  tarihin en büyük revizyonlarından birine gittiniz. Ama çok güvendiğiniz Tudor komutasındaki G.Saray, ismini bile yazmakta hala zorlandığımız Östersunds'a elendi.

- Savunma tanrısı Maicon'a 7, Mariano'ya 4, G.Saray fanatiği Denayer'e 500 bin verdiniz ama o çok güvendiğiniz Tudor'un taktik dehası takımının Bursa'dan, Kayseri'den daha çok gol yemesine engel olamadı.

- Daha Süper Lig geçmişi 15 yıl bile olmayan Başakşehir'den Tudor yönetimindeki G.Saray 2 maçta 9 gol yedi, göz yumdunuz. 2 hafta önce bahane lider olmaktı, şimdi o da yok, diyeceğiniz bir şey de yok "Güveniyoruz" deyip geçiyorsunuz işte...

- Tudor döneminde tarihi rakiplerle (F.Bahçe, Beşiktaş, Trabzon) 6 maç yapıldı, 5 mağlubiyet, 1 beraberlik alındı. Tudor, "Büyük maç alana kupa mı veriyorlar" dedi, siz bir şey diyemediniz... Çünkü Tudor'un açıklamasının ne kadar talihsiz olduğunu siz de biliyordunuz...

O zaman ben şimdi soruyorum:
Riekerink'in suçu neydi? En azından onun Türkiye Kupası, Süper Kupası vardı. Şimdi bakıyoruz elde var 14 haftada 29 puan. Gerçekten büyük başarı! 5-1'lik, 3-0'lık mağlubiyetler bu başarı karşısında hiç sorgulanmamalı, hoca tartışılmamalı...

RÜZGARI ARKASINA ALDI
BengüTürk TV'de katıldığım hemen her yayında söyledim Fenerbahçe'nin yarışa dahil olacağını. Nitekim Ankara deplasmanındaki depremin ardından 3'te 3 yaparak kendi açılarından kışı bahara çevirdiler. Uçurumun kenarından dönen Aykut Kocaman şimdi müthiş bir özgüvenle, rüzgarı da arkasına alarak yoluna devam ediyor. Bu süreçte Fenerbahçe için en büyük kazançlardan biri de toplamda 7 gole ulaşan ve taraftara kendini kabul ettiren Guiliano oldu. 

HAYAT NEDEN OLMASIN? 
Bir Trabzonspor efsanesi olan Şenol Güneş, kariyerinin zirvesini Beşiktaş'la yaptı. 2 sene üst üste şampiyonluk yaşayan Güneş, büyük bir Beşiktaş efsanesi olmayı da başardı. Şimdi bir Beşiktaş efsanesi Rıza Çalımbay da Trabzonspor efsanesi olabilir mi diye düşünüyorum. İlk sinyaller o yönde. Son 5 maçtan 13 puan çıkaran bordo-mavililer zirveye yaklaşıyor. Bir Trabzon efsanesi, Beşiktaş'ta da efsane olurken tam tersi neden olmasın. Hayat...

GEÇMİŞ OLSUN MERTCAN
Salı akşamı okuduğum bir haberle sarsıldım. Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Emin Yetim'in alacakları ödenmediği gerekçesiyle TFF'ye başvuran 22 yaşındaki futbolcu Mertcan Çam'ı odasında tekme, tokat döverek hastanelik ettiği yazıyordu. Doğru mu diye sordum, çok güvendiğim bir gazeteci arkadaşım da haberin doğru olduğunu söyledi. İnsanın kanını donduran bu olayla ilgili Mertcan'ın ağabeyi de menajeri de açıklama yaparak futbolcunun saldırıya uğradığını söylediler. Emin Yetim bir an önce hukuk karşısında hesap verip, ceza almalı. O kulübün kapısından bir daha girmemeli. TFF de üzerine düşeni yapmalı. 

FUTBOLSEVERLERE ÖNERİ
Kenan Başaran'ın Sivas-Kayseri isimli eserini ve Nebil Özgentürk'ün Galatasaray Tarihi ve Efsaneleri kitabını okumanızı öneririm. İki kitap da tarihe ışık tutuyor, ikisinde de çok özel röportajlar var. 

GECE NOTLARI:
Özdemir Asaf'tan:
"Konuşmak susmanın kokusudur.
Ya sus - git, ya konuş - gel, ortalarda kalma.
Yalan korkaklığın tortusudur.
Dürüst kaba ol, eğreti saygılı olma."

 

PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI