Azeri Pasha’nın Limanını Ferit Şahenk İşletecek

Azeri Pasha’nın Limanını Ferit Şahenk İşletecek
Yayın Tarihi: 26.07.2018 18:03:00
Yunanistan’dan İspanya’ya kadar Akdeniz’in kuzey kısmını kapsayan şeridin hemen hemen her ülkesine yatırım yapıyor Doğuş Grubu. Otelden restorana hizmet sektörüne odaklanan bu yatırım zincirinde yer almayan ender ülkelerden biri olan Karadağ’a ilk adım denizden atıldı.



Doğuş’a ait D-Marin, Karadağ’da bulunan Portonovi Marina’nın işletmeciliğini üstlendi. Azmont Investments ile imzalanan sözleşme kapsamında 238 bağlama kapasitesi bulunan ve 120 metreye kadar teknelere hizmet verebilen marina, Doğuş Grubu tarafından yönetilecek.

Marinayı da kapsayan toplam 650 milyon euroluk yatırımla hayata geçirilecek Portonovi, tamamlandığında 26 hektarlık alanda çeşitli konut seçenekleri, özel villalar ve Avrupa’nın ilk “One & Only” resort oteliyle müşterilerine hizmet verecek. 

Azerbaycan’ın en güçlü iki şirketi ortak 

620 bin nüfusu bulunan Karadağ’ın en önemli projelerinden biri olan Portovoni’yi yapacak olan Azmont Investment kim?

Bakü merkezli Azerbaijan Global Investments’ın (AGI) Karadağ’daki şirketi olan Azmont, 2012’de kuruldu. Portovoni dışında bir de Karadağ’da Novobanka adlı bir bankası da var. Azerbaijan Global Investment’ın iki ortağı var.



Biri ülkenin en büyük şirketlerinden biri olan Pasha Grubu. Türkiye’de de bulunan Pasha Bank’ın da aralarında yer alan bu grup özellikle finans sektöründeki yatırımlarıyla dikkat çekiyor.

Şirketin diğer ortağı olan ATAHolding. Türk işadamı Ahmet Erentok’un şirketi ATAHolding, Pasha Group ile birlikte Azerbaycan’ın en büyük 5 şirketinden biri.

PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI