Dünyanın İlk Milyoner Kadını

Dünyanın İlk Milyoner Kadını
Yayın Tarihi: 27.08.2018 12:39:00
19’uncu yüzyılda doğan Afro-Amerikalı kadınların iş hayatında yapabileceği iki iş vardı: Ya çamarşırcı kadın olacaklardı... Ya da çamaşırcı kadın...
8 yaşında anne ve babasını kaybeden, 14’ünde evlenen, 18’inde ise anne olan Sarah Breedlove’un (Bilinen adıyla Madam C.J. Walker) öyküsü de bu anlamda özeldir.

20 yaşında dul bir halde iki çocuğuna bakmak zorunda kalan Breedlove, 18 yıl boyunca, günlük 1.5 dolara çamaşırcılık yaptı.

Buhar ve işin stresi nedeniyle saçları dökülen Breedlove, hala keşfi bir sır olan Walker Saç Koruma Sistemi’ni yarattı. Saç Uzatan’ı kapı kapı dolaşarak satan Breedlove, hayata başladığı yoksulluğu bir kenara bıraktı ve Avon’un kurucusu David McConnell’ın ilk kez yaptığı kapıdan kapıya satış sistemini Afro-Amerikan kadınlara uyarladı.

Zamanla bayi sayısı 20 bini aşan Breedlove’un kazancı ona önemli bir unvan kazandırdı ve “Tarihte kendi kendine milyoner olan ilk kadın” oldu.

Breedlove’un açtığı yolda günümüzde başka bir Afro-Amerikalı yürüyor: medya kraliçesi Oprah Winfrey.

32 yaşında yani 1986’da milyoner olan Winfrey, 2003’te 49 yaşındaydı ve tarihteki ilk siyahi milyarder kadın unvanını kazandı. Oprah’ın serveti ise 3 milyar doların üzerinde.  

PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI