Aşırı Terlemekten Muzdaripseniz Botoks İmdadınıza Yetişiyor

Aşırı Terlemekten Muzdaripseniz Botoks İmdadınıza Yetişiyor
Yayın Tarihi: 8.03.2018 12:51:00
Özellikle günboyu gömlek, kravat giymek durumunda olanlar için aşırı terleme bir sorun olabilir. Bu durum oluştuğunda kişinin hem iş yaşamı hem de sosyal yaşamını etkileyen sonuçlar doğurabiliyor. Genellikle istedikleri renk gömleği giyememekten, el sıkışmaktan çekinmekten ya da kötü koku endişesiyle rahat hareket edememekten yakınırlar. Hem ter kokusunu önlemek hem de gömleğin koltukaltında belli olan lekelere engel olmak mümkün.



Botilinium toksin uygulaması ile 8 -10 aya kadar koltukaltı terlemesine engel olunabiliyor. Önce bir terleme testi yapılıp en çok terlenen bölgeler belirleniyor.Ardından çok küçük dozlarda koltuk altı bölgesine minik minik enjeksiyonlar yapılıyor.Acıyor mu ,evet sinek ısrığından bir tık fazla. Canınız çok tatlıysa öncesinde topical (yani yüzeye sürülen kremler)anestezik ile bir uyuşturma işlemi uygulanabiliyor. Diğer botoks işlemlerinde olduğu gibi etkinin tam ortaya çıkması için 1 hafta 10 gün beklemek gerekiyor.

Üstelik bu uygulama elleri veya ayak tabanları çok terleyen kişiler için de yapılabiliyor. Avuç içinde veya ayak tabanında terleyen bölgelere yapılan enjeksiyonlar ile buna da engel olmak mümkün. Hissizlik yaratmıyor çünkü enjeksiyon bölgesinde botoksun etki mekanizması sadece ter üreten bezlerin faaliyetini durduracak şekilde çalışıyor. Hiçbir yan etkisi olmaması da büyük avantaj.

Yaş sınırı da yoksa da 18 yaş altına çok özel bir durum yoksa önerilmiyor.

PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI