Eller Sandığınızdan Daha Çok Şey Anlatır

Eller Sandığınızdan Daha Çok Şey Anlatır
Yayın Tarihi: 20.03.2018 13:48:00
Beyler karizmayı çizdirmek istemiyorsanız , ellerinize iyi bakın.

Dost ele düşman ayağa bakarmış derler ama bana kalırsa dost da düşman da ilk once ellerinize bakar. Hoş bir saç kesiminiz , kaliteli bir takım elbiseniz,son model bir çift ayakkabınız var ama gel gör ki eğer eller bakımlı değilse karizmanızın yerle bir olması an meselesi.Aslında dişlerden sonra en göz önünde olan organlardır eller.O zaman ne yapılacak?Tabi ki saatler harcamadan da bakımlı ellere kavuşmak mümkün.

1-Elleri temiz tutmak çok önemli.Genel hijyen kurallarından olan sabunla yıkamaktan da bahsediyorum ama esas dikkat çekmek istediğim nokta kalem ,mürekkep,boya kalıntısı gibi lekeler sebebiyle oluşan lekeler.Bunları sabun ve suyla çıkaramazsanız bir miktar asetonu pamuğa damlatarak çıkartmayı deneyin. Sonrasında aseton kokmaması için mümkünse ph .ı dengeli bir sabunla yıkayın.

2-Kağıt gibi olmuş,pul pul görünen,sert bir cilt itici olabilir.Cildinize uygun bir nemlendiriciyi günde 3,4 kere ellerinize sürebilirsiniz.Hem görüntüyü güzelleştirir hem de hoş bir koku verir.

3-Tırnak bakımı el bakımının en önemli kısmı aslında.Bu bakımı kendiniz de kolayca yapabileceğiniz gibi ayda 1,2 kez manikür yaptırmayı da düşünebilirsiniz. Öncelikle tırnakların içi temiz ve beyaz olmalı.Bunun için gerekirse kullanmadığınız ,yumuşak bir diş fırçası ile nazikçe tırnak altı temizliğini yapabilirsiniz.Tırnak boyu çok önemli bir kriter beyler.Kesinlikle ,her ne sebeple olursa olsun tırnak boyu hiçbir parmakta uzun olmamalı.En dipten kesmek de uygun değil.Tırnak beyazının 1,2 mm. görüneceği uzunluk yeterli.Tırnaklar parmak şekline uygun olarak törpilenmeli.Bir ipucu:Tırnak diplerindeki etlerle çok fazla oynanmamalı,düzgünse kalmalı.Bu daha erkeksi tırnaklar için önemli bir ayrıntı bence.

4-Siğil ,sivilce,mantar,kontakt dermatit gibi oluşumlar mutlaka dermatoloğa giderek tedavi ettirin..

5-Ellerinizin üstünde lekelenme varsa renk açıcı serumlar kullanın ve mutlaka en az 30 ,50 faktörlü güneş kremi ile koruyun.

6-Vücuduna veya yüzünüze nasıl peeling uyguluyorsanız ellerinizin derisini yenilemek için de ayda bir kere peeling yapabilirsiniz.

PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI