Kendine Engel Olma!

Kendine Engel Olma!
Yayın Tarihi: 7.06.2018 14:15:00
Birçok markaya danışmanlık yaparken gördüm ki insanlar bir şey isterken ya da bir yola çıkarken korkuyor ve bu korkuları yüzünden en çok kendi kendilerine engel koyuyor ve bir türlü harekete geçemiyor.   

Oysa marka olma sürecinde en önemli kurallardan biri korkmamak. Bazen tutacağı kesin olan projelerden, işlerden korkularımız yüzünden vazgeçeriz. Sonra cesur biri başarınca “ben bunu düşünmüştüm” deriz. Herkes birçok şey düşünür ama sonuçta harekete geçen kazanır. Kendi işini yapmak ya da yeni bir işe girişmek, risk almak demektir, riskleri cesur insanlar alır.
Dünya bir tiyatro salonudur, ister koltuklarda oturur oyunun bitmesini beklersin. İstersen kalkıp sahneye çıkarsın. Belki yeteneğin var belki hiç yok. Denemeden bilemezsin. Denemezsen sahneye öyle bakar, sadece izlersin. Ama çıkıp şansını denersen; yorulursun ve kimi beğenmez, kimi güler. Tüm bu durumlar büyük bir kayıp değildir. Ama ya sahnenin sonunda ayakta alkışlanırsan?
Bunun için risk almaya değer.

Peki yeni bir işe girişirken ne yapsak da şu korkulardan kurtulsak?
Kendine inan ve kendine güven. Her koşulda! Yani korkuların yüzünden başına gelen ilk talihsiz olayda geri çekilme. Elinden geleni yap ve bekle.
İyi bir fikrin, inandığın bir projen varsa, korkma ve harekete geç!
Bir planın olsun, sade ve basit. Çünkü karmaşa ve fazla detay işe başlamana engel olur. Başlangıçta en iyi plan, basit olandır.

Kim ne der?
Kimin ne dediği umrunda olmasın. Senin ne yaşadığını, ne hayal ettiğini nereden bilsinler? Kulaklarını tıka ve sonuca odaklan.
Bazı kişiler veya durumlar aracılığıyla korkular üzerine geldiği zaman bulunduğun alandan o an için uzaklaş. Algını korkunun kaynağından başka yöne çevir. Oturduğun yerde kalma. Spor yapabilir veya gezintiye çıkabilirsin. Hareket etmek iyi gelecek.  
Ne zaman kendine bir engel koyduğunu fark edersen bunun gerçekliğini sorgula. Bu gerçek mi yoksa zihninin ürettiği bir şey mi? Zihninin ürettiği her olumsuz cümleye, engele sen de karşıt bir cevap ver.
Zihnin: “Bu iş için yeterli eğitimin yok!”
Sen: “Peki bu iş için eğitim şart mı?”
Zihnin: “Yeni bir işe girişmek için genç değilsin!”
Sen: “Ben profesyonel sporcu muyum, neden genç olmam gerekiyor?” gibi.   
Hayatınızı zihninizin ürettiği korkuların eline bırakmayın. Çıkın o sahneye, bakalım ne olacak?
Bence iyi şeyler olacak.
 

PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI