Önce Heyecan Duyun

Önce Heyecan Duyun
Yayın Tarihi: 8.03.2018 11:25:00

Çocukluğumuzdan itibaren hayatımız hakkında bir sürü karar verir, seçimler yaparız. Gidececeğimiz okullar, mesleğimiz, çalışacağımız şirket, birlikte olacağımız kişi gibi tüm seçimler bizim yolculuğumuzun birer parçasıdır.

Hayatımız hakkındaki birçok önemli seçimi bazen korktuğumuz için bazen baskı altında hissettiğimiz için hızlıca alırız. Bir iş teklifi gelir, ‘daha iyisini bulamam’ korkusuyla kabul eder, yine aynı korkuyla yıllarca aynı işe gider geliriz. Sırf üniversitede okumak için ya da ailemizin arzusu diye istemediğimiz bir okula gideriz.

Düşünmeden aldığımız kararlar, hızlı yaptığımız seçimler yıllar geçtikçe bizi rahatsız etmeye başlar. Kendimizi tanıdıkça yaptığımız işin bizi mutlu etmediğini, başka şeylerin bizi heyecanladırdığını fark deriz. İşte tam o anda yine bir seçim yaparız. Ya mevcut hayatımıza devam etmek ya da yeni kararlar alıp yeni bir yola çıkmak...

Yeni bir yola çıkmak isteyenlerin en büyük engeli yine kendisi olur: “Bu iş için geç kaldım, yeterince genç değilim, deneyimim yok, yeteri kadar param yok” gibi sadece yokluğa odaklanır. Bu engelleri aşarsa bu sefer çevresinde onu korumak isteyen ailesi ve arkadaşlarının engellemeleri ile karşılaşır.

Bana göre eğer bir hayaliniz, bir idealiniz varsa hiçbir şey için geç kalınmamıştır. Tutkuyla istenen bir şey mutlaka gerçekleştirilir.

Kendi işimi yapmaya karar verdiğimde kimseye söylemedim. Hem de hiç kimseye. Onun yerine oturup nasıl bir şey yapacağımı yazdım, hedefimi koydum. İşten istifa ettiğimi kimseye söylemedim. Olumsuz bir şey söylemesinler diye “kovuldum” dedim. Herkese iş aradığımı söylerken kendi işimin hazırlıklarını yapıyordum. Ancak mekanı kiraladıktan sonra herkesin haberi oldu. En yakınlarımın bile...

Yola çıkarken en büyük sermayem başaracağıma inanmamdı. Elbette kendi işinizi yapıyorsanız herkesten daha çok çalışıyorsunuz, sorumluluğunuz daha fazla oluyor... Ama bu iş sizin tutkunuz ise iş gibi olmuyor, eğleniyor ve mutlu oluyorsunuz.

Ben sadece çok para kazanmak istiyorum, ne iş olursa yaparım” diyenleri çok ciddiye almıyorum. Bir iş kurmak veya yeni bir kariyer yapmak için gerçekten o heyecanı duymak, o enerjiyi hissetmek gerek.

Kendi işinizi yapmak istiyorsanız önce hayal edin, sonra araştırın, hedefinizi koyun, heyecanınızı koruyun. İş piyasasında yeni bir şey yapın ya da mevcut bir ürün veya hizmet seçecekseniz mutlaka fark yaratmanın yolunu bulun.

Herkesin heyecanlandığı, mutlu olduğu işleri yapması dileğiyle...


PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI