Sabahlar Olmasın Yemeği

Sabahlar Olmasın Yemeği
Yayın Tarihi: 22.12.2017 12:24:00
Bir yemek nelere kadir hiç düşündünüz mü? Yemek yapmanın nasıl büyük bir gücü var sizce? Televizyon izleyicisinin çoğunluğunun kadın olduğunu varsayarsak, yemek programlarının çoğunu sizce neden erkekler sunuyor? Kadın mantığı şöyle işliyor; tam eş olacak adam, ah kızıma ne yakışır, evimizin çocuğu, keşke böyle oğlum olsaydı vb. Bir ortamda Osmanlı yemeği Mutancana veya Kazandibi yaptığınızı söylediğinizde şaşıracak kadın sayısına inanamazsınız. İşte o zaman, göğsünüzü gere gere kabartabilirsiniz.

Yemek, her ne kadar kültür aktarımı olsa da aynı zamanda kendinizi ifade etme biçiminizdir. Karakteriniz ve sevdiğiniz şeyler ortaya dökülür ve karşınızdaki insanla bir bağ kurarsınız. İster sevdiğiniz bir mekanda yemeğe gidin ister kendiniz yapın. Bu bir aktarımdır.

Kadınların erkeklerden farklı düşündüğünü mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Daha derin, daha romantik, daha içini dışarı çıkartıcı ve hiç durmayan beyin yapısıyla başa çıkmak zorunda kalmak çoğu zaman zordur. İlk safhada bu durum irkiltsede kimi zaman kuralları ona göre oynamak gerekiyor değil mi?

Kendinizi karşınızdakine nasıl ifade edeceksiniz? Ona kendinizi anlatmanın en kısa yolu, yemektir. Fakat kendinizi ifade edicem derken, Spaghetti gibi suratınıza saçılan yemekleri tercih etmemeniz sizing hayrınıza olacaktır. Sonuç umduğunuzdan farklı olabilir. Tatlı tercihi olarak ise, içinden çikolata akan kek, sosyal medyada ilgi çekici de olsa, yerken dişlere bulaşıcı bir yapısı olduğundan hüsrana uğrama olasılığınız yüksektir.

Beğendiğiniz kişiyi, hünerlerinizi sergilemek ve etkilemek istiyorsunuz. İlk once akşam yemeğine çağırdınız ve olumlu yanıt aldınız. Herşey yerli yerinde ama sonrası? Evi güzelce temizlediniz. Masa hazırlığı da tamam. Yemek ne yapacaksınız? Eğer beğendiğiniz kişinin aklını başından almak istiyorsanız, bu durumda afrodizyak ağırlıklı bir menü çıkartılması gerekiyor. Başlangıç olarak karidesli avakadolu bruschetta ile giriş yapın. Ana yemek için, deniz mahsülleri dünyasına doğru yola çıkıyoruz, buharda sebzeli somon harika bir tercih olacaktır. Hem yapımı hem yemesi kolay bir yemektir. En güzeli de son olarak; tatlı seçeneğiniz, çikolatalı meyve cup yada çırpılmış taze krema eşliğinde meyveli bir fondü ise turnayı gözünden vurmanız için biçilmiş kaftandır.

O zaman sabahlar olmasın.

Bon appetite!

Fotograf: Sef Hasan Karabulut

PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI