Avlu’ya Çıkmaya Hazır Mısınız?

Avlu’ya Çıkmaya Hazır Mısınız?
Yayın Tarihi: 1.03.2018 17:57:00
Yıllar önce ATV ekranlarında Parmaklıklar Ardında diye bir dizi vardı. Çoğu erkeklerle yaşadığı sorunlar nedeniyle demir parmaklıkların ardına düşmüş kadınların o soğuk duvarlarla çevrilmiş gökyüzünden uzak hayatlarını konu ediyordu. Çekimleri Sinop’ta gerçekleştirilen “Parmaklıklar Ardında “ eminim ki hala hatırlanıyor hele ki unutulmaz bir koğuş ağası Ziynet karakteri vardı ki sanırım hafızalardan asla silinmeyecek.

Çok istemiştim bu dizinin devam etmesini ama ne yazık ki yapımcı firmadan kaynaklanan sebeplerle devamı gelmedi.

Şimdi “Avlu” dizisi Star Tv de çok yakında başlıyor. Bolca fragmanları dönmeye başlayan ve çok yakında anonsları ile tanıtımları dönmekte olan Avlu’nun oyuncu kadrosuna baktığımızda muhteşem karakter oyuncularının yer aldığını görüyorum. Hepsi birbirinden başarılı ve oyun performansları çok güçlü eh iş böyle olunca zaten bu dizinin tutmama imkanı yok tabi senaryosunun ilerleyen zamanda saçmamalaması kaydı şartı ile..



Avlu’nun daha ilk tanıtım fragmanına bakınca bir çok ülkede yayınlanan Avustralya menşeli Wentworth adlı diziden uyarlama olduğunun ilk sinyallerini gördün. Bu dizi dünyanın pek çok ülkesinde birebir uyarlanmış durumda mesela Hollanda versiyonu “Celblok-H” bir sezon geriden gitmesine rağmen devam ediyor. Avustralya’daki Wentworth 6. sezonuna Nisan 2018'de merhaba diyecek ve kadınlar hapishanesinde yaşanların daha doğrusu ana karakter Bea Smith’in üstüne kurularak ilerleyen dizi kendi halinde bir ev kadını iken koca şiddetine ve tecavüzüne maruz kalan bir kadının bir anda potansiyel bir katil haline nasıl dönüşebileceğinin öyküsü..

Bea maalesef dizinin 4 sezonunda hapishanedeki sevgilisi Allie Novak’ın hasta ruhlu hapishane müdürü tarafından öldürüldüğünü zannederek intikam almak için yaptığı saldırıda yaşama elveda diyor. (Eyvah biraz spoiler mi verdim ne :) Bea ‘nin ölümü sonrası içerdekiler barındırdığı diğer karakterlerle yollarına bir şekilde devam ediyor. Bea karakterini Demet Evgar mı canlandıracak onu bilemiyorum ama eğer oysa bence çok başarılı olacaktır. Bu arada bir Jacs Holt rolü var ki bu rol bence Zeynep Eronat için biçilmiş kaftandı keşke onu oynatsalardı. Oyuncu kastına bakarken cidden heyecan yapmıştım acaba Zeynep Eronat’ta var mı diye çünkü Ziynet karakteri ile oyunculukta zirveydi benim için…Büyük ihtimal belki o dönemde başka proje içinde olması bizi ondan mahrum bıraktı. Ama sonuçta bu uzun soluklu bir dizi olacak ve pek çok karakter bu dizi içinde karşımıza gelecek eminim ki Limon Film’de bunu göz önüne alarak Eronat’ı bu kadroya dahil edecektir.

Yani anlayacağınız sizi ekran başına zincirleyecek bir dizi geliyor. Lakin dizinin tek handikabı yurtdışı versiyonlarının eşcinsel temalı olması tabi bizde böyle bir şey mümkün değil!...Bu da dizinin bütünlüğünü kesin bozacak çünkü bazı karakterler bu tema üzerine oturtulmuş ve çokta önemli rolleri var şimdi kalkıp bu karakterleri hetero yaparsanız acayip sırıtırlar! O yüzden merakla bekliyorum bu karakterlerin bizdeki halini artık nasıl işlerler hallederler bunu Allah bilir :) Ama şunu diyorum konu ve senaryo aslına uygun işlenirse olay olur bu dizi :) Demedi demeyin!...

PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI