Latinlerin Rüyası Engin Akyürek!

Latinlerin Rüyası Engin Akyürek!
Yayın Tarihi: 10.08.2018 12:14:00

Yıl 2004 Türkiye’nin Yıldızları diye bir yarışma yapılmıştı bilmiyorum hatırlıyor musunuz? Orada sessiz sakin kişiliği ile çokta fazla dikkat çekmeyen bir Engin vardı.Aslında o sessizliği şu günlerdeki başarısının ayak sesleriymiş de kimseler bilmiyormuş.
Yarışma sırasında magazinsel olmadan bir hikayesi olmadan sessiz ve derinden ilerledi ve final günü kimsenin ummadığı birinciliğe kavuştu ve starlık yolunda ilk adımı attı. Tabi o zamanın bu türde yapılan ilk yarışmasının birincisi için dizi teklifleri yağmaya başladı ve “Yabancı Damat” adlı dizide Kadir rolünü üstlenerek ilk oyunculuk deneyimini kazanan Engin Akyürek’in o roldeki başarısı onu aynı yarışmadan  arkadaşı olan ve  dönemin magazin manşetlerinden inmeyen Beren Saat  ile “Fatma Gül’ün Suçu Ne”dizisindeki Kerem rolüne kadar götürdü.Kerem rolü aslında ilk bakışta herkesin düşman olacağı bir roldü ama dizide o kadar güzel işlenmiş ve Engin’de o rolü o kadar iyi benimseyip ruhu ile oynamıştı ki o rol onun için dönüm noktası oldu.Türkiye dışında Latin ülkelerinde de gösterilen dizi ile Akyürek’in yıldızı bir anda parladı.Zaten ilerleyen zaman içinde de gerek oyunculuğu gerekse dış görüntüsünde ilerleme ve değişimler oldu.
Yani anlayacağınız adam Karizma oldu…


Şöyle baktığınızda her yıl ardı ardına dizi çeken filmlerde oynayan bir oyuncu değil yüzünü fazla eskitmeden ilerliyor ama öyle bir aurası var ki isterse hiçbir dizide yada filmde rol almasın şimdiye kadar yaptıklarıyla herkesin dikkatini çekecek bir ışığı var .
Sosyal medyada Engin Akyürek ile ilgili bir şey yazıldığında dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan yabancılardan karşılık alabilirsiniz müthiş bir fan kitlesi yakalamış hani bazılarımız ben Hollywood starı olacağım diye  Hollywoodlara gidip 2-3 sınıf Amerikan filmlerinde ufak tefek roller bulup sonrada Türkiye’ye gelip sanki koca koca işler yapmış gibi bunun reklamını yapmıyorlar işte o zaman Engin’e ayıp oluyor …Adam Güney Amerika başta olmak üzere dünya starı olmuş ama efendiliğinde ödün vermemiş hep mütevazi halk içinde egodan uzak zaman zaman çok sevdiği bir kebapçı var ( reklama girmesin diye adını yazmadım) oraya takılır.İşte orada uzaktan izlediğinizde anlıyorsunuz adamlığını candanlığını.

Şimdilerde  son filmi “Çocuklar Sana Emanet”ile Peru’da . Rol aldığı diziler Latin Amerika ülkelerinde büyük ilgi gören oyuncu, Brezilya, Peru, Kolombiya ve Arjantin gibi ülkelerde de sinemaseverler bir araya gelmek için Güney Amerika yollarına düştü.
Onun bu yolculuğu sosyal medyayı adeta salladı yani bazen milyon dolarları harcasan yapacağın reklamı Engin filmleri ve dizileri ile yapıyor ve karşılığında bir sevgi seli ile karşılanıyor…Belki de sebebi soyadı gibi tertemiz bir Ak bir Yürek’e sahip olduğu içindir…



 

PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI