Bu Linet’e Ne Olmuş?!

Bu Linet’e Ne Olmuş?!
Yayın Tarihi: 16.08.2019 02:26:00

Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde Rubato ve Linet işbirliği ile gerçekleşen müzik adına doyumsuz bir gece daha yaşadım.Öncelikle Bayhan Production’un sahibi Uğur Bayhan’a teşekkür etmek isterim Harbiye’de güzel bir seri konsere imza attığı için.

Gelelim Konserin içeriğine!...

Sahneye ilk önce Rubato çıktı ve inanılmaz güzellikte bir performans çıkartarak Harbiye sahnesinin hakkını misli misli verdi.


Fatih Ahıskalı, Göksun Çavdar, Özer Arkun ve Eralp Görgün’den oluşan Rubato grubu son yılların tartışmasız en iyi grubu.Aslında hepsi uzun süredir müzik piyasasının içinde ve çalmadıkları sanatçı kalmamış gibi ve daha da önemlisi mesela Özer ve Göksun İTÜ’den mezun ve müziği hatim etmişlerden.

Eh durum böyle olunca Rubato’yu canlı dinlemek büyük bir ayrıcalık!...

Gelelim Linet’e…

 

1995 yılında “ Sustum” şarkısı ile müzik dünyasına ve gönüllerimize girdiğinden beri büyük aşama kaydeden Türkiye’nin en güçlü kadın seslerinden olan Linet bu harbiye konserinden adeta bambaşka biriydi.
Hep ağır sabit takılarak şarkılarını söyleyen Linet baştan aşağa büyük bir değişime uğramış!...
Sahne kostümlerinde daha dinamik bir tarz yakalayan sanatçı sahne duruşunda ise daha kıvrak daha canlı daha estetikti.

Linet’te tek değişmeyen tabiî ki sesinin gücü..

Bunun dışında dediğim gibi büyük bir değişim ve dur durak bilemeyen bir enerji patlaması gördüm ben bu son konseri de.

İyi olmuş mu derseniz? Evet gayette iyi olmuş o kadar monoton yapısı gitmiş sanki içindeki genç kız dışarı çıkmış kıpır kıpır bir Linet izlemek hayli keyifliydi.

Son dönemin “Mekan Sahibi Kim?” sorusuna da Linet’in yaklaşımı “Biz sadece misafiriz esas siz dinleyiciler mekanın sahiplerisiniz” şeklindeydi ve bu sözünden dolayı takdir ettim kendisini…

Bu arada hoşta bir sürpriz yaptı ve bütün tarzlar renk verir güzelleştirir müziği diyerek “Derdim Olsun” şarkısını söyledi.

Ve geceden geriye kalan ise Harbiye’yi dolduran binlerce kişi ile ortak düşüncemiz bu Linet’e bir şey olmuş ama iyi ki de olmuştu.


PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI