Haftanın Gururu…Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu

Haftanın Gururu…Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu
Yayın Tarihi: 22.11.2019 22:52:00

22 Kasım Cuma günü vizyona giren “Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu” filmini haftanın gururu olarak seçtim…

Özer Feyzioğlu’nun yönetmen koltuğunda oturduğu, Barış Pirhasan ve Özer Feyzioğlu’nun senaryosunu yazıp Fahir Atakoğlu’nun müziklerini yaptığı filmin yapımcılığını Dijital Sanatlar’ın üstlendiği ve Türk sinemasına son dönemde kazandırdığı kaliteli filmlerle adını sıkça duyduğumuz Mustafa Uslu imzası taşıyan Naim filminin galası da 20 Kasım’da UniqHall’de yapıldı.Filme geçmeden evvel galadaki çok özel bir ayrıntıyı da sizlere aktarmak isterim…Galanın yapıldığı yerin hemen girişinde bir fotoğraf vardı bizi karşılayan gülen bir çift güzel göz etrafı karanfillerle süslü…Usta oyuncu Yıldız Kenter’in anısına hazırlanmış o stand gecenin en özel köşesiydi bence… 

Filmi ilk izleyenlerden olmak o heyecanı yaşamak beni çok mutlu etti.Zaten bu filmi uzun süredir bekliyordum.Yine Mustafa Uslu imzası taşıyan” Türk İşi dondurma   “ filminin galasında Naim filminin tanıtımı yapılmış müthiş bir hayat hikayesinin beyaz perdeye yansıyacağı açıklanmıştı.İşte o günden beri bu filmin bir an önce vizyona girmesini bekliyordum.
Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu” filmi Dijital Sanatlar’ın Ayla,Müslüm ,Türk İşi Dondurma ,Çiçero filmleri gibi içinde derin anlamlar, duygular, yaşanmışlıklar ve tarihsel bulguları barındırma konusunda dört dörtlük bir çalışma olmuş.



Bizim sadece ekran başında ve gazetelerde okuduğumuz Naim Süleymanoğlu gerçeğini bu filmde tüm detayları ile izleme şansınız olacak! Özelikle Naim’in Melbourn’dan kaçırılış hikayesi çok ince ince işlenmiş.O küçük dev adamın Türk kimliği  ve soydaşları için verdiği mücadele belkide ilk defa bu kadar ayrıntılı anlatılmış.

Oyuncu kadrosu yine dört dörtlük sanat kariyerlerinde başarı işlere imza atmış isimlerin yanında Naim karakterini canlandıran Hayat Van Eck’i izlerken sanki Naim karşımızda idi.O kadar başarılı ve yetenekli bir genç ki Hayat rolünü o kadar güzel benimsemiş ve özümsemiş ve ona göre hazırlanmış ki hayran kaldım.


Filmin tek kadın başrolü Selen Öztürk’te gözleriyle ve yüreğiyle oynayanlar sınıfından bir sanatçı keza hayranı olduğum Yetkin Dikinciler’de baba rolünde yine muhteşemdi. Başta Gürkan Uygun ve , Levent Ülgen, Renan Bilek, Barış Kıralioğlu, Bülent Alkış, Kemal Başar, Mehmet Esen, Evren Erler, Mustafa Kırantepe ve Uğur Güneş ile İsmail Hacıoğlu’da rollerinin hakkını veren isimler olarak karşımızda bu filmde…

Kısacası çoluğunuzu çocuğunuzu yanınıza alın ve bir ülkenin bir soyun kaderine imza atmış o küçük dev adamın hayatını bize yansıtan “Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu”filmine gidin derim…. Vatan, millet ,soy uğruna bir insanın neler yapabileceğini gösteren bu filmi yeni nesillerin mutlaka izlemesi ve Naim Süleymanoğlu’nu mutlaka tanıması şart.
Mekanın Cennet Olsun Küçük Dev Adam… 
 

PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI